Кандидат-журналисти пишат за "Героите на нашето време" | webcafe.bg
newscafe

Кандидат-журналисти пишат за "Героите на нашето време"

Webcafe.bg
26.06.2011, 10:19 (обновена 26.06.2011, 17:54)
студенти

Снимка: © Sofia Photo Agency

Кандидат-студентите по журналистика в Софийския университет днес ще разсъждават кои са "героите на нашето време".

"Герои на нашето време" е темата, по която пишат на приемния изпит по журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски" днес - съобщава dir.bg. Билетчето бе изтеглено от кандидат-студента от Хасково Атанас Димов.

С този писмен изпит те могат да кандидатстват за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

За изпита са се записали 1218 кандидат-студенти. Предварително бяха подготвени пет контролни теми от комисията. Две от тях също бяха изтеглени, за да се докаже легитимността на избора - "Панаир на суетата" и "Да имаш и да нямаш", но по тях няма да се пише.

Писменият изпит е с времетраене 4 астрономически часа. Той ще провери способността на кандидат-студентите да извеждат и интерпретират проблеми, да представят познанията си по разглежданата тема и ясно и оригинално да се изразяват в писмени форми. Оценяват се още езиковата и общата култура на кандидатите.

Темите за писмения изпит обхващат съвременни проблеми на обществения, политическия, икономическия и културния живот на страната, намерили отражение в българския периодичен печат, радиото и телевизията.

Oще: журналисти  кандидат-студенти  софийски университет  фжмк 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

1 iii_krv | 26.06.201122:15

У- а!!! Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани