Шефът на митниците: Разговорът ми с премиера е пълен фалшификат | webcafe.bg
newscafe

Танов обяви записа му с премиера за пълен фалшификат

Webcafe.bg
20.01.2011, 16:54 (обновена 20.01.2011, 21:42)
ваньо танов

Снимка: © Агенция "Митници"

"Нека всичко приключи, след което аз като гражданин ще си търся правата. Но няма цена, която аз да платя за това, което е проведено спрямо семейството ми. Никога няма да оправдая действия срещу семейството ми, които нямат никакво отношение с моята работа и които са търпяли всичките тези години неудобствата", заяви Ваньо Танов

След 4-часов разпит в следствието шефът на митниците Ваньо Танов обяви днес, че разговорът му с премиера относно акцията срещу "Леденика" е "пълен фалшификат". Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност, каза още Танов.

Постоянната подкомисия за контрол на СРС-ата в 41-ото НС съобщи вчера, че шефът на митниците е бил подслушван законно. Прилагани са специални разузнавателни средства (СРС) по отношение на Танов, обяви председателят на комисията Явор Нотев, депутат от "Атака".  

Досъдебното производство е образувано във връзка с извършени престъпления във висшите етажи на властта. Производството е за съмнения за контрабанда и е срещу група лица. По отношение на тях са приложени тези СРС-та. Процедурата по искането за прилагането и разрешаването е напълно в съответствие със законовите изисквания, поясни Нотев. Заявителят е от прокуратурата, досъдебното производство е регистрирано от Върховна касационна прокуратура, а разрешението за подслушване е дадено от Софийски градски съд, заяви той.

БТА пък предаде днес, че записите от разговорите на Танов, осъществени в рамките на законното му подслушване, са били унищожени. Което на практика означава, че няма как да се направи сверка с разпространените от в. "Галерия" аудиозаписи, за да се види кое си е на мястото и кое - не.

Уволнените ме дискредитират

По думите на Танов всички митнически служители, уволнени от него заради корупция, имат интерес той да бъде дискредитиран. "И ако те са тези лица, аз не знам кои протичат по това досъдебно производство. Нормално е да съм бил подложен на мероприятия по целесъобразност",  смята още Танов.

Никой не го е уведомявал, че е бил записван, стана ясно от изявлението му след разпита в следствието. "Ясно е, че ако не бяха унищожени записите, тези публикации и тези по-късно излязли манипулирани записи, нямаше как да бъдат показани, защото ще има видимо противоречие и ще стане ясно, че това не е така. Който е правил сценария,  е изчакал да бъде приключено това производство, образувано по целесъобразност, не по законосъобразност", каза още Танов.

Шефът на агенция "Митници" каза още, че разговорът му с Менда Стоянова е пълен фалшификат, "защото някой беше написал сценария, но не може да намери думи, които ги има в моя речник". "Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова. При условие, че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи, които, ако вие напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", заяви Танов.

Според обяснението му авторите на компромата "избързали" и сложили думи от речника на "бопаджия" (Танов е бивш шеф на ГДБОП - бел.р.), като са мислели, че ще ги намерят после в записа", каза още Ваньо Танов. Публикация в "Труд" преди време съобщи, че той е бил подслушван цели 6 месеца.

Шефът на митниците няма намерение да си подава оставката. Разбрал е, че е подслушван след разговор при премиера Бойко Борисов, когато вътрешният министър Цветанов обвинил заместника му Антоний Странджев, че е правил срещи с определено лице - става въпрос за бившия вътрешен министър Румен Петков. "А няколко дни преди това Странджев ми беше докладвал, че е проведен разговор между него и Румен Петков. Аз не съм олигофрен, мога да направя извода, че тези разговори са подслушвани", заяви още Танов.

"В момента този скандал има политически нюанс. Това, което мен ме интересува в личен план е защо синът ми е прикачен към тази група. Защо това, което е провеждано спрямо синът ми е изтъргувано и се намира в престъпни групировки, за да бъдем дискредитирани. На тези въпроси ще търся отговор, когато всичко приключи", заяви Танов.

Мога да понеса всякаки атаки, защото знам, че никога не съм извършил действия, които са в нарушение на законодателството, или да са морално укорими, заяви шефът на митниците.

Oще: бойко борисов  ваньо танов  записи  леденика  митници  подслушване  премиер  прокуратура  следствие  срс 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

2 niemen | 21.01.201113:50

Ех, Танов, Танов, защо така, бе? До вчера се кълнях в теб, имаш честната физиономия на селянин от Делиормана, а и така говориш. Защо не каза овреме, че записите са фалшиви, ами мълча като комунист на разпит. Ех, Танов, Танов, мъка, мъкаааааа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 03:26

1 aissan | 21.01.201111:16

A? Ваньо ? Алооооо ? Ама твоя приятел Антони Странджев каза , че записа е автентичен бе ! Като си толкова чист и сигурен тогава ЩО МЪЛЧА КАТО ПУКАЛ ЦЕЛИ 5 ДНИ А ? Въпрос Чуди се Чуди се Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани