Мястото й предизвика спорове в края на миналата година | webcafe.bg
newscafe

Класическата гимназия се връща в "Модерно предградие"

Webcafe.bg, по БНР
11.02.2014, 14:44 (обновена 11.02.2014, 15:04)

1 от 2 снимки Назад Напред

училище

Снимка: © Оля Желева

Учебният процес ще продължи в сградата на НГДЕК "Константин Кирил Философ" от 17 февруари.

Класическата гимназия се връща в старата си сграда в кв. "Модерно предградие" в София след заповед на министъра на културата Петър Стоянович. Гимназията временно се помещаваше до Женския пазар в сградата на 13-о основно училище.

Преместването беше наложено от ремонт в старата сграда на гимназията. Тя беше обновена с европейско финансиране на стойност над 2 млн. лева.

Въпросът за мястото на гимназията предизвика сериозен спор, след като ремонтът не приключи в срок. Част от учениците и преподавателите искаха училището да остане в сградата до Женския пазар, защото е на централно място - в близост до министерства, институции и Софийския университет.

Според други пък обновената сграда на улица "Баба" в "Модерно предградие" ще предостави по-добри условия. Те дори излязоха на мирен протест пред училището през ноември с искане то да се върне в старата си сграда след решение на министъра гимназията да остане в центъра.

След заповедта на министъра учебният процес ще продължи в сградата на НГДЕК "Константин Кирил Философ" от 17 февруари.

Oще: класическа гимназия  министерство на културата  петър стоянович 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани