ЧЕЗ няма да иска пак тримесечно отчитане на тока | webcafe.bg
newscafe

ЧЕЗ няма да иска пак тримесечно отчитане на тока

Webcafe.bg
16.09.2010, 12:34 (обновена 16.09.2010, 12:48)
ян вавера, чез

Снимка: © ЧЕЗ

Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България

ЧЕЗ не подготвя въвеждане на отчитане и фактуриране на тока на периоди по-дълги от един месец.

Това става ясно от официално съобщение на ЕРП-то, получено днес в Webcafe.bg.

Поводът за изявлението на ЧЕЗ е дневният коментар на Webcafe.bg от рубриката „Да го weba”, озаглавен “ЧЕЗ, и вие (не) сте прави!”. В него беше цитирано изявление на представител на фирмата в обратен смисъл, отразено широко и в десетки други медии.

„ Въпреки че това е общоприета европейска практика, за момента ЧЕЗ не обмисля въвеждането на отчитане и фактуриране на периоди по-дълги от един месец. Но сме готови да обсъждаме темата с ДКЕВР и потребителските организации, в случай, че така бъде преценено”, заяви Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Считаме, че така могат да се оптимизират процесите по фактуриране и отчитане и да се даде възможност на клиентите по-добре да контролират и управляват своето потребление и да се освободи ресурс, който може да се използва за подобряване на обслужването на клиентите”, се казва в съобщението на ЧЕЗ.

Готови сме обаче да предлагаме електронна фактура, като сме готови да започнем пилотния проект през октомври, по желание на клиентите. Това е вече нещо реално и имаме подкрепата на потребителските организации, казаха още от ЕРП-то.

Oще: ерп  отчитане на тока  чез 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани