Зам.-шеф на ДАНС хвърли оставка заради "достойните прокурори" | webcafe.bg
newscafe

Зам.-шеф на ДАНС хвърли оставка заради "достойните прокурори"

Webcafe.bg
23.05.2013, 14:29 (обновена 23.05.2013, 14:35)
Марин Райков

Снимка: © Sofia Photo Agency

Премиерът Марин Райков прие оставката на зам.-шеф на ДАНС заради анонимното писмо с материали по случая с бюлетините в Костинброд, за което имаше намек, че е изтекло от ДАНС

Зам.-директорът на ДАНС Димитър Йорданов подаде оставка и аз ще я приема. Това каза министър-председателят Марин Райков на пресконференция в Министерски съвет.

"Един от скандалите по повод изтекли документи, а именно документите, разпространени с писмо на т.нар. "достойни прокурори". Този случай създаде грапавини в комуникацията между определени структури и това наложи не само моята намеса, но и всички тези институции да седнат да една маса и да обсъдим темата и да вземем общо решение", добави Райков.

Писмо с материали по случая с бюлетините в Костинброд беше пуснато на няколко електронни медии и подписано анонимно от "група достойни прокурори". Главният прокурор Сотир Цацаров достатъчно ясно намекна, без да я назове, че писмото е изтекло от ДАНС.

"Имах няколко срещи с Константин Казаков, шеф на ДАНС. Той няколко пъти ми докладва устно и писмено становищата си по този случай. Не приех неговите доклади дотолкова, доколкото неговите доклади не бяха изцяло в съответствие със становището на прокуратурата. Казаков сподели с мен, че ДАНС не са в състояние да отхвърлят възможността тези документи да са изтегли от агенцията.

Заместникът му Димитър Йорданов като ресорен заместник-ръководител на тази структура вследствие на разговор с мен прие да поеме цялата морална отговорност за този случай. В съответствие с това той подаде оставка и аз ще я приема", посочи премиерът.

"Прокуратурата прие тази формула. Това е становището не само на министър-председателя, но и на прокуратурата в резултат на извършената проверка. Имаме съгласието на Цацаров да споделя това становище. Според мен това е окончателната развръзка на този неприятен казус", каза още Марин Райков.

Oще: данс  димитър йорданов  марин райков  подслушване 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани