Доган смени всички в крепостта на ДПС | webcafe.bg
newscafe

Доган смени всички в крепостта на ДПС

Webcafe.bg
10.03.2012, 10:16 (обновена 10.03.2012, 10:58)
Ахмед Доган

Снимка: © БГНЕС

Ахмед Доган обмисля как да помири двата враждуващи в Кърджали партийни лагера - на кмета Хасан Азис и на бивия зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа

След като месеци наред т.нар. "крепост на ДПС" се тресеше от раздори, Ахмед Доган разпусна общинския съвет на партията и назначи оперативно бюро от 11 души. Председател на досегашното ръководство беше избраният за трети мандат кмет на Кърджали Хасан Азис.

До момента никой от ръководството на ДПС - централното или местното, не е коментирал публично промените. Според бившия земеделски министър в кабинета на Царя - Мехмед Дикме, сегашният скандал е продукт от налагането на Центъра над местното ръководство. Той даде пример с преподреждането на листите преди местните избори, което е довело до разделение на два лагера.

Дикме, който отдавна не е в ДПС, коментира процесите в предването на Лора Крумова "Тази събота". Той посочи, че със сегашните боричкания се решават три теми: това е борба на икономически лобита, освен това предстоят и парламентарни избори.

"Мисля, че Доган по този начин си решава и проблема, който би възникнал с кмета на Кърджали Хасан Азис, който се стреми към по-голяма политическа кариера. Факт е, че той има харизма и се харесва на обществото", каза Дикме.

ДПС ще запази влиянието си в Кърджали, ако някой си мисли, че ще намалее, много се лъже, добави той. Прогнозата му е обаче, че някои от депутатите на ДПС от района на следващите избори няма да са същите. Рано или късно младите ще вземат властта в ДПС и старите ще се отместят, заяви Дикме.

Зад всяка фирма, явила се на обществена поръчка в района, стоят определени депутати и лобита, добави той.

Какво се случи

Партийната централа на ДПС назначи служебно оперативно бюро за общинския съвет на ДПС в Кърджали. Временно са отстранени Ехлиман Чобан, Бахар Палова, Веляйтин Вели и Юсеин Раим. Решенията са от 7 март, съобщиха от пресцентъра на ДПС, предаде БТА.

Назначеното служебно бюро ще организира и проведе общинска изборна конференция, на която ще бъде излъчен съставът на новия общински съвет на ДПС в Кърджали.

В 11-членното служебно ръководство за общински съвет на ДПС в Кърджали с временен председател Мухарем Мухарем влизат сегашният кмет на града Хасан Азис, Раиф Мустафа, Халил Апти, Байрям Байрям, Ахмед Хабиб, Ахмед Мустафа, Мустафа Ахмед, Ерол Касим, Мюмюн Емин и Расим Муса.

Решението за отстраняването на Ехлиман Чобан, Бахар Палова, Веляйтин Вели и Юсеин Раим от общински съвет на ДПС-Кърджали е взето много трудно на базата на обширен и задълбочен анализ и много срещи с представители от региона, отбелязват от ДПС. Установено е, че в общинската организация на ДПС в Кърджали е създадена неблагоприятна обстановка, породена от междуличностни конфликти.

Поводът за решението за служебно партийно ръководство в Кърджали е оплакване на досегашния временен председател Мухарем Мухарем, че през последните месеци е бил подложен на сериозен натиск от враждуващите страни. А битката за шефското място в ДПС-Кърджали е в основата на раздорите, започнали още  още в края на 2011 г.

Основни страни в конфликта станаха лагерите на преизбрания за трети мандат кмет Хасан Азис и бившия офицер от ДС и бивш зам.-вътрешен министър по време на тройната коалиция Раиф Мустафа. Стигна се и до оставката на заместник-председателя на партийната структура Ехлиман Чобан, който се оттегли и от Общинския съвет. Заради конфликта се намеси и лидерът Ахмед Доган, който се срещна с местните структури и ги призова към мир и баланс, какъвто обаче явно не е постигнат.

Хасан Азис беше председател на ДПС в Кърджали допреди няколко месеца, но след конфликта си с Мустафа загуби поста. В новото служебно ръководство Доган опитва да събере двата лагера, като включва кмета Хасан Азис и основния му противник Раиф Мустафа.

Oще: ахмед доган  дпс  кърджали 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 10.03.201216:22

БКП имаше кураж открито,макар и болезнено,да потърси пресичането на турското влияние в България.За това я обезличиха.И вече повече от 20 години,измислени партии,които се афишират за български,се чудят как да се наведат на Доган,за да получат от него разрешение да участват в управлението на българската държава,да си определят и бонуси.Дали вече разбраха,че от лайно локум не става Въпрос
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани