Българската армия започва разпродажба на излишните си оръжия и вещи | webcafe.bg
newscafe

Армията изважда за продан танкове, манерки и гащи

Webcafe.bg
13.06.2011, 11:57 (обновена 13.06.2011, 13:14)
аню ангелов

Военният министър Аню Ангелов съобщи, че от продажбата на ненужното си имущество армията очаква приходи от близо 20 млн. лева

Българската армия започва тотална разпродажба на излишни оръжия и имоти. Освобождаването от ненужното имущество се налага заради редуцирането на въоръжените сили до 2014 г., заяви днес по БНТ министърът на отбраната Аню Ангелов.

"Освобождаваме се от всичко онова, което не е нужно на армията, и тези средства отиват в бюджета", подчерта той. Министерството на отбраната възнамерява да събере до края на годината поне 20 млн. лева от продажбата на непотребното си имущество.

Според "Труд" на тезгяха са извадени танкове, ракети, одеяла, манерки, чинии, канчета, потници и дори... долни гащи. Освобождаването от ненужното имущество се налага заради редуцирането на въоръжените сили, които до 2014 г. трябва да се свият като шагренова кожа. Според Бялата книга за отбраната, приета от парламента, тогава трябва да имаме 26 000 войника (сега са 34 000).

Разпродажбата на армейските излишъци без специалната техника, оръжията, боеприпасите и стоките с двойна употреба върви през Софийската стокова борса. Оръжията пък се реализират на пазара чрез специални търгове.

Представители на армията твърдят, че на особен интерес са радвали армейските полеви кухни и фурнировани войнишки манерки. Някои от кухните готвели на газ, били с казани и вършели отлична работа за варене на ракия.

Преди година Ангелов обяви, че МО ще се освободи от 858 имоти с отпаднала необходимост. Те ще бъдат продадени или дадени на други министерства и общини.

По отношение на системата за противоракетна отбрана, Ангелов заяви, че е подчертал пред колегите си в Брюксел, че цялата територия на страната ни трябва да бъде защитена. Същото беше казал и премиерът Бойко Борисов преди време.

"Твърде нагло е от страна на опозицията да оспорва това, което е било политика по отношение на ПРО", категоричен беше министърът, който поясни, че позицията на страната ни за ПРО е в резултат от взети преди решения.

На въпрос дали българските войници ще се изтеглят от Афганистан, военният министър отговори, че до края на 2011-а нашето участие се запазва в настоящия си вид.

Oще: аню ангелов  армия  имоти  мо  разпродажба 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

2 Mile Manolov | 14.06.201100:54

Ще им пратя и 3 чифта вехти партенки връчени ми от най-злия старшина в гоце-то кашимерията.. Ега закрепат положението с продажбата им ^^
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

1 WWW_ORIGINALNI_BE | 13.06.201112:16

Кой ще ги закупи тия остарели неща !
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани