Няма начин да няма начин за приходи в МВР | webcafe.bg
newscafe

Няма начин да няма начин за приходи в МВР

Webcafe.bg
05.10.2011, 09:52 (обновена 05.10.2011, 10:08)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

Приходът за министерството ще е между 2 млн. и 9 млн. лв. в зависимост колко компании с колко офиса ще кандидатстват

Месец след като бяха спрени предизвикалите скандали дарения от граждани и фирми, МВР вече има нов начин за осигуряване на приходи, съобщи „Дневник“.

Всички компании и фирми, които имат собствени охранителни звена, независимо, че това не е основната им дейност, ще трябва да плащат на МВР еднократна такса, за да получат лиценз. Нововъведението в тарифата, която урежда таксите, плащани към вътрешното ведомство, е обнародвана във вчерашния брой на Държавен вестник.

Смятано от 4 октомври, фирмите имат 1 година гратисен период да решат дали да платят на МВР за лиценз. Той ще е безсрочен и ще се издава еднократно от шефа на дирекция "Охранителна полиция".

Промените увеличават разходите на всички компании, които са наели служители да пазят офиси, складове, производствени цехове. Ако не искат да плащат лиценз на МВР, фирмите могат да съкратят охранителите си и да наемат частни дружества, но това ще им излезе по-скъпо.

За да пазят обектите си в една област, фирмите ще трябва да дадат 700 лв., а ако имат офиси и на други места – 3000 лв.

По данни на полицията тези дружества са между 2000 и 3000. От това приходът за министерството ще е между 2 млн. и 9 млн. лв. в зависимост колко компании с колко офиса ще кандидатстват.

От пресцентъра на министерството заявяват, че въвеждането на новата такса е заради промените в Закона за частната охранителна дейност и ведомството само изпълнява разпоредбите.

Проверка на "Дневник" показва, че поправките, с които бизнесът се натоварва с нови разходи, са внесени именно от МВР и министерството на икономиката. Мотивът на силовото ведомство е, че частните охранителни фирми са в неравнопоставено положение - плащат за лиценз.

За да се поправи тази несправедливост, МВР е предложило всички дружества с охрана да му плащат и това е прието от правителството.

Oще: дарения  мвр  охранители  приходи  такси 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

5 Чинчифон | 05.10.201116:25

Дори мрачният комунизъм имаше пари за образование и здравеопазване.За това те бяха всеобщи и напълно безплатни.Благодарение на демокрацията статаха недостъпни за обикновенните хора.И за да се усмирява "свободният" народ,са нужни големи пари за репресивния апарат.Е,и за купуване на избиратели по най-изгодните цени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2011, 15:39

4 Uti | 05.10.201113:32

Чшш нещо не разбирам. Значи ако аз имам фирма, а тя има "охранително звено", явно значи имам нужда от охрана. Значи се чувствам несигурно, разчитайки само на полицията и затова слагам три малочелести буци на входа на офиса за повече сигурност. Сега обаче на всичкото отгоре ще трябва да платя данък на МВР защото не си върши работата и не ме кара да се чувствам сигурен. Шокиран Шокиран Шокиран
Следващата стъпка сигурно ще е променлива цена на билета за градския транспорт. Колкото повече мирише в рейса и той е закъснял, толкова по-скъп е билета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

3 Ближи си сладоледа | 05.10.201112:22

Мдаа, държавата постъпва като майсторка на френската ласка: " Ш'та изпия целия до последната капка! Аз мамицата ти на тебе, дорде не ти зема силиците!"

В България правенето на бизнес се разбира и прави по следния начин, чрез събиране на .....налози и такси! Държавата се е превърнала в най-големия търговец.

Лошата новина е, че парите ще свършат и тогава ще се наложи да се хванем за палците.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2010, 16:12

2 Milena Gogeva | 05.10.201112:02

Йезуитско, признавам им, и шапка им свалям на безочието...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2011, 14:57

1 valdemir | 05.10.201111:13

Поредният мародерски закон от страна на ГЕРБ,в ситуация на криза се мисли как бизнеса да бъде облекчен,а не допълнително натоварен.М*мка ви,колкото повече власт им даваме толкова повече такива закони ще се гласуват.Цецко казал на Бойко,че бездънната яма на МВР трябва да се пълни още и Бойко казал на Симеончо да внесе законче ехааа колко е лесно да управляваш всичко.
   

оценка

+0 -0