БНБ и Оманският фонд обсъждат оздравяване на КТБ | webcafe.bg
newscafe

БНБ и Оманският фонд обсъждат оздравяване на КТБ

Webcafe.bg
22.10.2014, 19:10 (обновена 22.10.2014, 19:24)
ктб протест

Снимка: © webcafe.bg

Оманският фонд иска да знае на каква помощ е готова държавата

Водят се разговори между БНБ и Оманския фонд за възможността за оздравяване на КТБ, но инвеститорите искат да знаят каква помощ е готова да предостави държавата, съобщава БТА.

Квесторите в КТБ трябва да осчетоводят изготвените в одиторския доклад оценки и до 31 октомври да представят в БНБ съответните надзорни отчети, които са необходими за вземане на решенията, предвидени в Закона за кредитните институции. Окончателно решение за съдбата на КТБ обаче ще бъде взето до 20 ноември, предвижда законовата процедура при поставянето на банката под специален надзор.

От БНБ коментираха, че според действащото българско законодателство, ако не бъдат заявени инвестиционни намерения за спасяване на КТБ, банката ще трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

Вчера стана ясно, че Оманският фонд - вторият по големина акционер в затворената Корпоративна търговска банка - е изпратил писмо до премиера Георги Близнашки, министъра на финансите Румен Порожанов и ръководството на БНБ, с което заявява интерес да участва в оздравяването на банката, но без участието на Цветан Василев.

Oще: банка  банки  бнб  инвеститор  ктб  ликвидация  лиценз  несъстоятелност  оздравяване  омански фонд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани