Кампанията "Да почистим света", която ще продължи през този уикенд е в подкрепа на Международна година на биоразнообразието, обявена от ООН. | webcafe.bg
newscafe

Милиони хора почистват света

Webcafe.bg
17.09.2010, 10:34 (обновена 17.09.2010, 10:45)
чистене

Снимка: © Getty Images

Дейностите в кампанията са от почистване на морското крайбрежие в Западна Азия до залесяването в Африка...

Милиони хора от цял свят започват да почистват днес паркове, реки и гори, за да възстановят и опазят природата, съобщава пресцентърът на Програмата на ООН за опазване на околната среда. 

Кампанията "Да почистим света", която ще продължи през този уикенд е в подкрепа на Международна година на биоразнообразието, обявена от ООН.

Близо 35 милиона доброволци от 120 страни участват в кампанията, която протича за 18-а поредна година. Целта й е да мобилизира глобални общности да почистват и опазват местната природа.

"От почистване на морското крайбрежие в Западна Азия до залесяването в Африка, всяка дейност в кампанията защитава, възстановява и извежда на преден план природата", каза основателят и председател на кампанията Иън Киърнан.

През следващите два дни във всички краища на света ще има дейности, вариращи от почистване на малки селища до национални събития.

В много региони ще бъдат задействани програми за рециклиране, възстановяване, засаждане на дървета и образователни проекти.

Oще: доброволци  околна среда  почистване  природа  рециклиране 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани