Кой е Найджъл Шорт с акции в "Мадара Юръп" | webcafe.bg
newscafe

Кой е Найджъл Шорт с акции в "Мадара Юръп"

Webcafe.bg
25.03.2014, 13:27 (обновена 25.03.2014, 14:30)
мадара юръп

Снимка: © google maps

Фирмите на Шорт са регистрирани на този адрес в Кардиф, Великобритания

Истината за "големите инвеститори" в проекта за курорт на Кара дере започва лека-полека да изплува.

Осмина британски граждани, повечето от Абърдеър, притежават двете офшорки, които от своя страна държат регистрираното в България дружество "Мадара Юръп" АД. В Абърдеър живеят около 31 000 души и препитанието на местното население идва основно от рудодобив.

Основен акционер в "Мадара Юръп" с дял от 95% е регистрираната в Малта Рейнбоу Малта (Холдингс) Лимитид, част от "Рейнбоу Груп Сървисис", регистрирана на Вирджинските острови.

До момента разкритите от инвеститора имена, освен че повечето са Шорт и са съграждани, са и приблизително на една и съща възраст - 50-60-годишни. Това са Франсиен Гейл Уикъм, Юън Гейл Шорт, Найджъл Върнон Шорт, Луиз Елизабет Шорт, Марк Джон Дейвис, Сара Джанет Дейвис, Пол Райли и Никълъс Дейвид Гъливан.

Един от тях - Найджъл Шорт, беше представен като успешен бизнесмен, чиято фамилия иска да инвестира в проекта за луксозен курорт на Кара дере.

Според обявеното по bTV от друг негов партньор и съгражданин - Скот Пъркинс, член на Борда на директорите на "Мадара Юръп", семейство Шорт притежавали успешен бизнес със стомана, който продали.

Но британски фирмен регистър разкрива по-различна истина от версията на Пъркинс - Найджъл Шорт е собственик на компания за преработка на метални отпадъци и скрап с капитал от 100 паунда, която прекратява дейността си за 2 години. Регистрирана е на 15 октомври 2009 г., а на 29 ноември 2010 г. е закрита.

"Това е един от най-добрите бизнеси, много голяма фирма и сега решават да инвестират парите от продажбата на този стоманен бизнес", заяви пред bTV Пъркинс.

Името на Найджъл Шорт фигурира в още две фирми - REDI 256 Limited и Short Bros. - и двете нямат нито страница в интернет, нито телефон за контакт. REDI 256 Limited, която има капитал от 2 паунда, е с предмет на дейност развитие на строително проекти и отдаване под наем на недвижими имоти.

Фирмата се управлява от Никълъс Гъливан, като с Шорт си разменят директорския и секретарския пост. Двата са сътрудници и във фирмата за преработка на метал - Shorts Industrial Services Limited, както и в други компании, сред които The Whelsh Whiskey Company Limited и фирмата за правни консултации Scarlets Regional Limited.

Oще: великобритания  застрояване  карадере  кара дере  мадара юръп  найджъл шорт  скот пъркин 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.03.2014, 10:01

4 tablatabla | 26.03.201410:47

Най-добрите подставени лица за червените парички са дребни далавераджии, граждани на държава от "гнилия Запад".
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

3 peta_wawa | 25.03.201420:43

Има логика, в курорт за ирландски алкохолици инвестират самите ирландски алкохолици Плези се!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

2 Dimitar Stamboliyski | 25.03.201416:55

Бе ясно като бял ден, че се раздухва един тотален алабализъм. Тия, май, пари немат да дойдат си огледат придобивката некой ден... Смее се
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 25.03.201415:54

Т.е. излиза, че някой си напазарувал на кило имената на няколко бедни британци, за да може чрез тях да прилапа Карадере?
Дали накрая ще се окаже, че семейство Шорт са неудачни предприемачи, пробвали да организират свой бизнес (свръзан с метали), и след като са затънали, са продали бранда (хихи) "Шорт" на състоятелен човек? Вероятно, незвестен посредник, близък на член от семейството.
Арх. Станишев изобщо не е направил нищо лошо... просто ни чул, ни видял за какво става въпрос, е сложил името си под един проект, където инвеститор е бил новосъздаденото дружество "Мадара Юръп". От там нататък по неведоми пътища, една компания без история, без изпълени проекти, и дългосрочни намерения става инвеститор клас "А". Арх. Станишев не е бил осведомен също как, защо, и от кога неговия брат, бивш евросоциалист номер 1, е и лидер на партия, коалиционно управляваща Р България.
Сагата може да се задълбочи още ако станат известни и някои... откровени жълтини... относно "Шорт фамили". Като например, тези уелсци имали ли са задължения от предишните си занимания, и с какви пари са се разплтили? Колко пъти, и по какви поводи са посещавали България, и знаят ли къде на картата е Карадере? И много е важно, за да бъде наистина забавен случая, да се изкаже Каролев какво знае за тези "акционери", и от колко време е свързан с тях?
След като станат ясни тези въпроси, Серго ще трябва да каже защо спонсорите на БСП са разстрелвани по улиците като кучета, и какво става с канализацията на бандисткия квартал "Магнолия" в полити на Витоша, където това социалистическо божество пребивава?
И най-накрая да вземат тези украински изтърсаци братя Станишеви, да вземат да си ходят при Юлето Тимошенко и заедно да раздават првосъдие на руснаците!
   

оценка

+5 -0

Най-коментирани