Не президентът, БНТ била виновна | webcafe.bg
newscafe

Президентът за гафа: Концепцията е наша, грешката ваша

Webcafe.bg
05.01.2013, 17:48 (обновена 07.01.2013, 11:03)
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

Снимка: © Sofia photo agency

На петия ден след новогодишната си реч и гафа в нея президентът Росен Плевнелиев излезе с официално изявление. В него думата "извинявайте" липсва.

"Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ.

Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, "доказали своя героизъм в наши дни" и „за които все забравяме да говорим". Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: "Който има очи да вижда и който има уши - да слуша!"

Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година.

Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха "гафът на Плевнелиев", се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло.

Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия.

Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила.

По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни.

Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение.

Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути".

Коментар от президента Плевнелиев пред журналисти на Богоявлеение, който се оказа учуден и притеснен от отзвука: "Учуден съм! Учуден съм от това как може толкова лесно да подменим съдържанието на едни смислени послания... Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос - президентът ли е техник, който стои зад един компютър и сглобява някакви снимки и кадри..."

Г-н президент, притеснени сме от това, че изявлението се излъчва на запис и допуснатият гаф говори следното: или че никой не е гледал готовия клип, или че сте го гледали и не сте хванали грешката. Честно казано, не е ясно кое е по-лошо.

В предаването си "Всяка неделя" по Нова тв журналистът Кеворк Кеворкян коментира само, че президентът е трябвало да стане прав, на крака, когато говори на нацията.

Oще: гаф  нова година  президент  реч  росен плевнелиев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.12.2012, 15:01

4 Andrey Neykov | 05.01.201322:27

„Който има очи да вижда и който има уши - да слуша!"

Вече се изживяваме като месия. Понеже осъзнаването Ни като високопоставен чиновник в автократичен режим приключи.

Обръщението "Господин Президент" може би принадлежи на една отминала година. Но няма какво да ни тревожи. Разполагаме поне с няколко подходящи думи, започващи с буква "П". Какво като не всички са от мъжки род?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 16:53

3 My Majesty | 05.01.201320:03

жалък, по-жалък, най-жалък, чехлЮ
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

2 Mile Manolov | 05.01.201318:31

се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло
-----------------------

и към бантускотия.. като още по-гуемо цело muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 18:10

1 ARROGANT | 05.01.201318:22

"Гордея се с тази реч..."
–––––––––––––––––––––––

Реч?! Чуди се
АЛАБАЛАБАМБА!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани