Протест в Добрич заради наводнението | webcafe.bg
newscafe

Протест в Добрич заради наводнението

Webcafe.bg, по Дарик
16.07.2014, 16:10 (обновена 16.07.2014, 16:20)
добрич

Наводнението в Добрич остана на заден план заради потона във варненския квартал „Аспарухово"

Засегнати от наводнението жители на Добрич излязоха на протест пред сградата на общината, заплашвайки със съд, нови протести, както и че ще спрат да плащат данъци. Хората недоволстват, защото местната власт не ги е подкрепила след бедствието на 13 юни.

В отворено писмо до кмета Детелина Николова те поставиха 10 въпроса и определиха 10-дневен срок за отговор.

Хората са получили заповеди на кмета, с които цялата отговорност за почистването след наводнението е прехвърлена на собствениците, като е поставен едномесечен срок.

Някои от недоволните използваха случая, за да благодарят на доброволците, които единствени им протегнали ръка в трудния момент.

Според тях огромната приливна вълна, която наводни домовете им, не е предизвикана само от валежите, а от скъсана дига на язовира при село Плачи дол.

Протестиращите цитираха доклад на РИОСВ от 2013 година, в който се посочвало, че язовирната стена и съоръженията към нея са в неизправно техническо състояние. Водоемът е бил включен в списъка на потенциално опасните язовири за 2014 година и не е ясно защо не са спазени предписанията за състоянието на този язовир.

„Община Добрич ще отговори на поставените въпроси, но не приема опитите за ескалиране на напрежението от лица, които не са пострадали при опустошителното бедствие, а се възползват от ситуацията, за да всяват недоверие, хаос и противоречия", отговориха от кметството.

Наводнението в Добрич остана на заден план заради потона във варненския квартал „Аспарухово".

Oще: варна  детелина николова  добрич  наводнение  потоп 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани