BlackBerry, някога приоритет единствено на най-високопоставените мениджъри, вече са достъпни и за служителите от сметоизвозващите фирми | webcafe.bg
newscafe

Боклукчиите в Англия - с BlackBerry

Webcafe.bg
21.05.2010, 14:08 (обновена 21.05.2010, 14:34)
Blackberry

Снимка: © RIM

BlackBerry, някога приоритет единствено на най-високопоставените мениджъри, вече са достъпни и за служителите от сметоизвозващите фирми

BlackBerry, някога приоритет единствено на най-високопоставените мениджъри, вече са достъпни и за боклукчии. Това, разбира се, става във Великобритания.

Една от най-големите фирми за събиране на смет на Острова - Biffa, е раздала 1500 мобилни устройства от типа на BlackBerry на свои служители, така че те "да могат да свършат повече работа, докато са в движение".

Представителят на Biffa Вики Панаиту коментира, че работниците от фирмата биха могли да използват "заздравените BlackBerry" за събиране на данни от клиентите на компанията, за изтегляне на карти и за връзка с главния офис. Смартфоните също така ще могат да се използват за правене на снимки на препълнени кофи за боклук - или за регистрация на домакинства, които хвърлят общия боклук в кофите за рециклиране.

"По принцип те ще могат да правят снимки, но обикновено няма да го правят," казва тя. "Ако обаче има някакви дефекти в системата за сметосъбиране, или проблеми за здравето или безопасността, ще могат да ги заснемат".

Устройствата също така ще се използват за проследяване на местонахождението на сметоизвозващите камиони, за да се гарантира, че боклукчиите няма да отскачат до пъба в работно време.

Специалните "BlackBerry за боклукчии" са част от сделка за 1.75 млн. лири с Vodafone, които ще снабдят Biffa с 3100 мобилни устройства, между които има стандартни BlackBerry смартфони, USB устройства за лаптопи и 3G карти за трансфер на данни.

"Vodafone ще дадат възможност на Biffa да прехвърлят информация между нейните 1500 камиона за събиране на боклук и централния офис на фирмата. Така че Biffa да могат да получават информация, включително доказателства за по-ефективно събиране на сметта - и идентифициране на местонахождението на камионите," съобщават от компанията.

Британската фирма Biffa, която премина изцяло в частни ръце при сделка за 1.7 млрд. британски лири през 2008 г., има договор за извозването на битовите отпадъци с властите от 25 британски региона.

Oще: biffa  blackberry  боклук  боклукчии  великобритания 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани