БНБ обяви КТБ за стабилна | webcafe.bg
newscafe

БНБ обяви КТБ за стабилна

Webcafe.bg
17.06.2014, 15:35 (обновена 17.06.2014, 15:46)
бнб

БНБ призовава към отговорно публично говорене и въздържание от непремерени внушения

Българската народна банка излезе с позиция по повод публикациите, свързани с Корпоративна търговска банка. От БНБ заявяват, че внимателно и отблизо следят развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка.

„БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално", пише в позицията на БНБ.

„Както е известно, централната банка се ръководи единствено от обществения интерес и винаги е стояла над всякакви злободневни партийни или икономически противоборства. Ето защо БНБ подчертава, че запазването на стабилността на банковата система и безпроблемното й функциониране е в интерес на страната и на всеки български гражданин и призовава всички обществено-политически и медийни фактори към отговорно публично говорене и въздържане от непремерени внушения", пише още в позицията на БНБ.

Oще: банка  банкова система  бнб  ктб  ликвидност  финанси  финансова стабилност 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани