Търговският регистър става платен | webcafe.bg
newscafe

Търговският регистър - с платен достъп от 2012-а

Webcafe.bg
08.04.2011, 14:49 (обновена 08.04.2011, 15:04)
Искра Фидосова

Снимка: © БГНЕС

Председателят на правната комисия Искра Фидосова гласува "въздържал се" за регистрирания достъп до Търговския регистър

От януари следващата година достъпът до пълната информация в Търговския регистър ще става чрез електронен подпис и цифров сертификат и по всяка вероятност ще е платен.

Това е решила в четвъртък вечерта парламентарната правна комисия, одобрила за второ четене текстове от Закона за търговския регистър.

Преди две седмици комисията обеща на всички заинтересовани да бъде създадена работна група, която да обмисли всички правни и технически проблеми за достъпа до регистъра и как да бъдат преодолени. Група обаче не беше създадена.

На заседанието на правната комисия са присъствали шестима депутати, всичките от ГЕРБ, от общо 26. Председателят на комисията Искра Фидосова е гласувала "въздържал се" за регистрирания достъп до Търговския регистър.

След промените достъпът до базата данни на Търговския регистър ще се раздели на две нива.

Първото ниво ще дава на потребителя основни данни. Само това ниво ще е достъпно за всички и безплатно. Ще се вижда как се казва фирмата, кой я управлява, къде е седалището й, какъв е капиталът, както и действащият устав и финансовите отчети.

Всичко останало е делото на търговеца и достъпът до него ще става "в териториалните звена на Агенцията по вписванията след представяне на молба и документ за самоличност".

Oще: герб  достъп  искра фидосова  комисия  нс  платено  търговски регистър 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани