Нови милиони, а СРС още няма нова сграда | webcafe.bg
newscafe

Нови милиони, а СРС още няма нова сграда

Webcafe.bg
10.07.2013, 12:15 (обновена 10.07.2013, 12:46)
съд

Преди месец съдии и прокурори от СРС заплашиха със стачка заради лошите условия, които не им позволяват нормална работа в настоящата сграда на съда на бул. "Драган Цанков"

Правителството отпусна нови 3 млн. лева за довършване на сградата на Софийския районен съд, съобщи правителствената информационна служба.

Средствата се осигуряват от бюджета на съдебната власт за 2013 г. чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Средствата ще отидат за цялостното оборудване и обзавеждане на новата сграда на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис ІІІ" 54 - бившото ГУСВ.

Така ще се даде възможност на 537 служители на съда - магистрати, администрация и държавни съдебни изпълнители, на човешки условия на труд и по-добро обслужване на населението.

В правителственото съобщение не е посочено в какъв срок сградата ще бъде довършена.

Ремонтните дейности по нея са прекратени от около година, въпреки че трябваше да е приключил още в края на 2013 г. Макар и оградено с метални заграждения, мястото е опасно заради изкопаните ровове.

До момента там са "усвоени" повече от 8 милиона лева.

По време на кабинета на ГЕРБ магистратите получиха и сградата на т.нар. "военно НДК".

Ремонтът на бившата сграда на строителни войски трябваше да е приключил още в края на миналата година, а досега за това досега общо са отпуснати 8 млн. лева. Сградата още не е готова,

Преди месец съдии и прокурори от СРС заплашиха със стачка заради лошите условия, които не им позволяват нормална работа в настоящата сграда на съда на бул. "Драган Цанков".


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани