Бащата на Яна: Русинов лъже през цялото време | webcafe.bg
newscafe

Бащата на Яна: Русинов лъже през цялото време

Webcafe.bg , По bTV
02.05.2012, 10:15 (обновена 02.05.2012, 17:24)
Яна

ДНК експертизата, която пристигна в края на миналата седмица от Австрия, показа, че в нощта на престъплението 28-годиното момиче е имало контакт с трима мъже

Николай Русинов лъже през цялото време, смята бащата на убитата Яна - Явор Кръстев, който говори пред bTV тази сутрин. Той е убеден, че няма кой друг да е убиецът на дъщеря му. Според него Чеци познава момичето още преди фаталната вечер, а заминаването му в чужбина било умишлено бягство.

ДНК експертизата, която пристигна в края на миналата седмица от Австрия, показа, че в нощта на престъплението 28-годиното момиче е имало контакт с трима мъже. Според ДНК анализа, един от тях със сигурност е Николай Русинов, известен като Чеци. Той е обвинен в съучастие. Другите двама са неизвестни. Въпреки че четири месеца в ареста прекара Пламен Трифонов, от експертизата, която трябваше да покаже дали намерените по тялото на Яна косми са негови, стана ясно, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

"Тази кръстословица, този ребус е доста заплетен. Сега се появиха два носи косъма, дето не се знае чии са. Те ще се разберат, няма къде да идат. Но ако пуснат Чеци под гаранция, той може да избяга на някъде. Другото, което е, те сега трябва да го наковат, докато е горещо желязото", смята Явор Кръстев. По думите му Русинов трябва да каже кои са другите двама, "за да му стане по-леко".

"Аз затова тук го призовавам да помисли трезво. Той не е посредством, както сам се делегира, като човек с образование. Аз това от край време го казвам, че не може да бъде един човек. За да бъде той, трябва първо да я убие и след това да се гаври с нея. Ако е, както казва Чеци, доброволен секс, защо после я намират обезобразена, смачкана цялата? Яна си беше слабичка, но беше жилава и никога няма да се даде на един човек да бъде убита", твърди бащата.

Защитата на Николай Русинов: Не е извършител

"Няма основание да приемаме, че Николай Русинов е извършител на това деяние", каза пред bTV адвокатът на Русинов Ивайло Найденов. По думите му, клиентът му не му е разкрил нищо различно от това, което е казал в досъдебното производство.

Найденов все пак определи като морално укоримо това, че Русинов е оставил момичето в парка рано сутринта, но, по думите на защитника, това не го правило извършител на убийството.

Адвокатът не смята, че Чеци е конфликтна личност. Найденов каза, че съдът не е прочел голяма част от показанията на хора, разпитани в досъдебното производство, които познават добре Русинов. Според адвоката съдът е направил извод само на базата на два разпита.

Съдът направи странни изводи на част от доказателствения материал по делото, каза защитникът. Според него, нищо не се е променило от юли миналата година с изключение на прочита на един състав на Софийски градски съд, който го остави в ареста.

Адвокатът посочи, че преди една година прокуратурата твърдяла категорично, че е доказала, че Пламен Трифонов е извършител.

"Тази експертиза по никакъв начин не отрича това, което той твърдеше още през юли. Той никога не е отричал, че е познавал това момиче", каза адвокатът.

По думите му след убийството Русинов е ходил по работа в Турция, след това в Румъния и се е върнал.

Адвокатът каза още, че експертиза от детектор на лъжата не може да бъде доказателство по делото, според българското законодателство и затова Русинов не се е подложил на нея.
Найденов нарече твърденията, че Чеци се хвалил с връзки в прокуратурата като пореден опит за манипулация.

"Много често, когато куцат доказателствата, се започват такива коментари, за да се формира общественото мнение", каза адвокатът. Но отказа да посочи кой манипулира общественото мнение, въпреки че имал обяснение за това.

Oще: николай русинов  пламен трифонов  убийство  чеци  яна кръстева 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.04.2011, 10:50

2 abductor | 02.05.201214:30

За мое съжаление, сравнително наскоро имах възможност да наблюдавам как въпросната "неконфилктна личност", Чеци, в очевидно много неадекватно състояние, цяла вечер упорито си търсеше боя в един клуб. Заяждаше се смело с всички наред, както към жените имаше особено неприятно отношение - дърпаше ги и им приказваше някакви доста неджентълменски неща, при това с дебелашко-ехиден тон (въпросният е доста едър, дебел и неприятен, и като цяло момиче трудно може да му се опъне). Разбира се, накрая намери това, което търсеше - направиха го труден за рисуване и го изритаха класически през вратата, като по филмите. Та в тоя ред на мисли, макар че не е моя работа да съдя такива като него, а и не вярвам безрезервно на информацията в медиите, аз за себе си съм убеден, че тоя е убил момичето, или поне е участвал в убийството. Дано правосъдието възтържествува, за да няма и други като Яна Тъжен
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

1 fata morgana | 02.05.201210:42

Адвокатът имал обяснение защо се манипулира общественото мнение против Чеци?
Еми дано се разчуе, ако е така.
Защото май никому не е ясно как така я оставя спяща в градината и на някой минувач внезапно му се приисква да удуши спяща жена?
Дано намерят истината.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани