ГЕРБ поиска изслушване на кандидата за единствения съдебен инспектор Веселина Тенева | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ се събуди за Веселина Тенева

Webcafe.bg
28.01.2014, 17:12 (обновена 29.01.2014, 12:53)
тенева

За Етичната комисия на Висшия съдебен съвет всичко с имотите на Тенева е наред. Дори и фактът, че майка й първо ги е купила от нея и съпруга й, а после им ги е дарила

След среща на четири очи днес между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на РЗС - Яне Янев, ГЕРБ настоя за незабавно изслушване на единствения кандидат за главен съдебен инспектор на инспектората към Висшия съдебен инспектор (ВСС) съдия Веселина Тенева.

На срещата, състояла се по молба на Янев, лидерът на РЗС представил "уличаващи документи и данни" за съдия Тенева, които според Борисов трябвало да бъдат проверени, преди Народното събрание да гласува кандидатурата й. Миналата седмица правната комисия в парламента реши да я изслуша на 26 февруари.

Веселина Тенева беше номинирана за поста в последния момент на 27 декември от БСП и ДПС след набързо приети правила за избора й. От ГЕРБ не предложиха друга кандидатура, а в началото на януари поискаха удължаване на срока, в който да могат да предлагат имена. Искането им беше отхвърлено.

В началото на годината Тенева беше изслушана от етичната комисия към ВСС по нейна молба, а поводът беше публикувана от сайта "Бивол" информация за странни сделки с четири имота между нея и майка й Марийка Тенева на обща стойност над 130 хил. лева. Комисията прецени, че няма нарушения на етичния кодекс на магистратите.

Номинираната за поста главен съдебен инспектор е получила между 2004 и 2008 г. четири дарения от възрастната си майка Марийка: два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец на обща стойност около 130 000 лева. Това е доста под пазарната им стойност.

Странното е, че госпожата на възраст над 80 г. влага солидни суми в тези имоти, като преди това ги е купила от самата Тенева и нейния съпруг Георги Георгиев.

От всички тези врътки става ясно, че просто семейство Теневи-Георгиеви е узаконило едни пари.

Oще: бойко борисов  веселина тенева  всс  герб  изслушване  имоти  яне янев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2011, 13:18

1 pavel angelov | 29.01.201421:53

Ще изкажа едно мнение, което вероятно ще възбуди силни възражения както от женска страна, така и от /почти/ всички модерно настроени демократи. То е следното: съдебната власт като цяло е премного феминизирана. Не че имам някакви съмнения относно интелектуалните качества на нежния пол - пазил ме Бог- но твърдо считам, че професията СЪДИЯ изисква малко по-специални качества, с които тези красиви същества не разполагат в достатъчна степен. По-право, качествата им насочват нещата в крива посока.Какво имам предвид: общоизвестно е, че жените са с по-лабилна психика от мъжете, че възприемат нещата повече от емоционалната, отколкото от разумната страна, че същите са и по-страхливи, по-лесно подаващи се на различни влияния /и добри и лоши/, подвластни на суета, на ласкави отзиви, дори на користни предложения. Все неща, за които мъжете по-трудно могат да бъдат обвинявани. А какво се иска от съдията? Твърдост във убежденията, разум, смелост,-все качества, които никой полиграф не може да установи. А че има изключения-разбира се, но изключения!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани