Дали Борисов ще изгори главния секретар на МВР | webcafe.bg
newscafe

Дали Борисов ще изгори главния секретар на МВР

Webcafe.bg
26.01.2012, 10:09 (обновена 26.01.2012, 12:37)
Бойко Борисов и Цветан Цветанов

Снимка: © Бгнес

"Ако вие сте в строителството, щях да му кажа, това означава, че вашите кофражисти са направили така кофража, че ви е изтекъл бетонът и сега трябва всичко наново да разрушите, да дадете много пари и да изпуснете сроковете"

Вече втори ден в изявленията на министър-председателя Бойко Борисов по гафовете на МВР има нов момент - огънят се прехвърля на главата на главния секретар Калин Георгиев.

Нюансът беше вкаран още вчера - при заседанието на МС в Пазарджик, и продължи и днес.

Има две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица, каза Борисов вчера по повод самоубийството на заподозрения за убийството на Мирослава от Перник и полицейското насилие при ареста на семейство от Мировяне. На въпрос дали при нови такива случаи ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, Борисов отговори: "Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност".

Той обаче добави, че министърът не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда, защото други са пряко отговорните хора, които получават заплати за работата си в МВР. "Вие, когато бях главен секретар, при акция да сте питали министър Петканов (бившият вътрешен министър Георги Петканов - б.р.) за нещо? Всичко идваше и ме питаше мене като професионален ръководител - дали е направена грешка или не", обърна се премиерът към журналистите.

"На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност. Това, в случая, е грубо професионално несправяне със служебните ангажименти на полицаите на всички нива, участвали в тези две акции. Тук трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на районното. Завчера като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл", категоричен бе Борисов.

И днес продължи отново

"Цветанов трябваше да вземе и главата, в кавички, казвам, на някои от големите началници, защото грешките, които допуснаха в тези две операции, показват слаба професионална квалификация". Така премиерът Бойко Борисов коментира пред Нова тв недоволството срещу работата на МВР по случаите с убитата Мирослава от Перник и семейство Начкови от Мировяне.

Борисов обаче уточни, че "министърът не е човекът, който трябва да обучи криминалните работници как се прави оглед и как се държи заподозрян за убийство, за да не самоубие в случая...".

Въпреки че по думите на Борисов Цветанов не е длъжен да се съобрази с препоръката му, ако той е бил министър на вътрешните работи, би извикал главният секретар на МВР Калин Георгиев и би го попитал: "Вие първо как обучавате, как подготвяте, как контролирате изпълнението на полицейските операции? Ако вие сте в строителството, щях да му кажа, това означава, че вашите кофражисти са направили така кофража, че ви е изтекъл бетонът и сега трябва всичко наново да разрушите, да дадете много пари и да изпуснете сроковете".

Когато бях главен секретар, аз си поемах отговорността за всичко. Сега на Калин Георгиев не съм му чул гласа. Разбира се, че и той трябва да си понесе отговорността, смята министър-председателят.

"Мисля, че достатъчно ясно като премиер порицах този вид операции на МВР. В същото време, когато заслужават, и ето вижте, откриха и изнасилвача в Студентски град, убийството във Видин, убийството във Враца, убийството в Перник, изключително добра разкриваемост на всички общественозначими случаи, които имаше и създаваха обществено напрежение. Така че затова трябва да бъдат похвалени. Въпросът е, по-добре да не правят такива операции като тези, които компрометират името на министерството", каза още премиерът.

Според Борисов семейство Начкови от Мировяне е трябвало предварително да бъде проучено в Интернет. "Аз когато ги попитах: "Абе господа, вие защо не проверихте, след като казвате, че тези хора се занимават с контрабанда, интернет сайтовете им?". Ами те могат да продават цигарите по интернет. И тогава щяхте да стигнете до това, че това момиче има такъв сайт. Щяхте да докладвате на министъра и щяхте да бъдете сто пъти по-внимателни, защото знаете, че това ще доведе веднага до политически отзвук, ако са такива хората", каза премиерът.

По повод критиките на опозицията за работата на МВР Борисов заяви: "По време на управлението на господин Костов, ако се върне малко и не му е толкова къса паметта, ще види, че ще си помни операциите "Комар", които правеше, когато влизаха при възрастни хора и им почупваха къщите. Има много случаи, които можем да им напомним и ние".

Oще: бойко борисов  мвр  мировяне  мирослава 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

6 Ближи си сладоледа | 27.01.201211:24

nakadetaka,

какво да ти кажа, ръсят се глупости на килограм и се завоалират глупости на килограм от другарите журналисти. Лошото е, че всичкото това говорене и завоалирване, е с цел да се прикрият невежество и некомпетентност , които се проявяват всекидневно от блюстителите на реда. Така се наслагва една нечистоплътна форма върху друга нечистоплътна такава и резултатът е плачевен. Глупостта на премиера и неговия ляв ташак Цецо Тъпото няма сила на света, която на прикрие. Те са си такива и такива ще си останат - неприятно глупави. Щото акъл и мензис не дойдат ли навреме, никога няма да дойдат!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

5 nakadetaka | 27.01.201209:05

@ Ближи си сладоледа

и аз като прочетох статията останах с това впечатление за сайтовете (за циагрите), но всъщност явно имат предвид това, че момичето е основател на групата "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов" - просто от некадърност или по друга причина това не е споменато в абзаца и изобщо този факт някак си изобщо не се споменава вече и е написано, така че да не се разбере точно :-))
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

4 KingoftheROAD | 26.01.201216:32

кейарството=лекарството
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

3 KingoftheROAD | 26.01.201216:31

А кейарството е много просто - казва му се - ИНСТРУКТАЖ НА ЛИЧНИЯ СЪСТАВ!!!
Пожарникаря поне това знае, за разлика от повечето урунгели в МВР. И затова ли им даваме двоен бюджет на двойно повече люпоцаи на глава от населението? Главите вече трябваше да са паднали, а не само да се дрънка...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

2 KingoftheROAD | 26.01.201216:29

пак се повтарят едни и същи абзаци поне по два пъти Шокиран Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

1 Ближи си сладоледа | 26.01.201211:47

"Според Борисов семейство Начкови от Мировяне е трябвало предварително да бъде проучено в Интернет. "Аз когато ги попитах: "Абе господа, вие защо не проверихте, след като казвате, че тези хора се занимават с контрабанда, интернет сайтовете им?". Ами те могат да продават цигарите по интернет. И тогава щяхте да стигнете до това, че това момиче има такъв сайт. Щяхте да докладвате на министъра и щяхте да бъдете сто пъти по-внимателни, защото знаете, че това ще доведе веднага до политически отзвук, ако са такива хората", каза премиерът."

Дам, те контрабандистите рекламират в собствени интернет сайтове, че предлагат контрабандна стока Смее се Смее се Смее се ! Сега в интернет , скоро и в прайм тайма на най- гледаните телевизии в БГ, а в близко бъдеще може и билбордове да използват за целта, разположени в централните градски части и ново построени магистрали! Смее се Смее се Смее се !

Мнооо си тъп Саше! Мноо! Тъп си като гъз глупчо Пардон, като пожарникар Смее се .
   

оценка

+0 -0