Скандалът с "Мултипринт": Много шум за нищо | webcafe.bg
newscafe

Скандалът с "Мултипринт": Много шум за нищо

Webafe.bg
12.05.2013, 11:24 (обновена 12.05.2013, 11:33)
Избори

Служителка от "Мултипринт": Пълна глупост е, че бюлетините са били готови да бъдат разпратени

Служителка на "Мултипринт" заяви, че намерените бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък, съхраняван на купчини; че не са подреждани и не са готови за спедиция.

Пред bTV Донка Борисова, консултант в отдел "Продажби" във фирмата "Мултипринт" ООД обясни, че всяка бюлетина преминава през три процеса на обработка - печат, сгъване и лепене.

"Нормално е да има брак, докато се настройват машините. За всеки избирателен район дължината на бюлетината е различна и съответно настройките на машините се променят," обясни Донка Борисова.

Освен това, по думите й, бюлетините се опаковат в стандартни европалети, които побират 7 реда от по 10 кашона, във всеки от които има по 350 бюлетини.

Палетите с бюлетините за градовете в страната са изпратени на 7 май, а за столицата - на 8 май, допълни Борисова. Тя обясни, че в отпадъчното количество има бюлетини от всички градове, които са в пълен хаос - т.е. не са подреждани и не са подготвяни за спедиция, както се чу вчера.

"Всичко е в безпорядък, пълна глупост е, че са готови да бъдат разпратени," категорична е служителката на "Мултипринт", която е видяла състоянието на бюлетините за последно в петък, когато по обяд е извършена и проверката от страна на прокуратурата.

Според нея дори няма начин да се преброи, че са точно 350 000. Донка Борисова обясни още, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и "прокуратурата може да види всичко".

"Потресени сме от шума, който се вдигна вчера. Това е удар по репутацията на компанията, градена с години. Сега как ще кандидатстваме за какъвто и да било конкурс," възмутена е служителката на "Мултипринт".

"Тук работят съвестни хора, които осъзнават отговорността на работата си. Обвиняват обикновените работници, че искат да правят политически чудеса," каза Донка Борисова.

Oще: брак  бюлетини  избори  мултипринт 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.04.2011, 07:59

4 VL | 12.05.201315:52

Ташев, изтрий дланите, попий потта.
Върховната прокуратура каза, Бареков вече няма никакво значение.
Просто разликата е, че ангажираните с изборите и прокуратурата не искаха да се нагнетява напрежение до понеделник. За врътката се е знаело предварително. Все пак хора работят там. И някои от тях имат ДОСТОЙНСТВО!

Вие обаче - НЕ!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

3 Georgi Tashev | 12.05.201315:13

Поредната провокация на червените боклуци. Само че сега вече никой не им вярва, а Бареков колкото и да се напъва, най-много да му излезе някой хемороид.
   

оценка

+2 -3

Регистриран на: 09.04.2011, 07:59

2 VL | 12.05.201314:45

Служителката за себе си е права. Тя сама казва, че е видяла за последно състоянието на производствените помещения в петък вечерта. За другите палета е напълно нормално да не ги е виждала. Те не са предназначени за отдел "Продажби", за когото е отговорна тя.

И Уебкафето слагат кавички в заглавията...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

1 Профилът е закрит | 12.05.201314:34

350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд, и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това съобщиха за бТВ от Върховната касационна прокуратура. Освен тях, в печатницата са намерени и четири палети технологичен брак, които са в съвсем друго състояние – смачкани, скъсани и с размазано мастило, каквито бяха описани от служителите на компанията „Мултипринт” по-рано сутринта.
Прокуратурата обаче потвърди формулировката на съобщението си от вчера – намерените вчера палети са били опаковани в найлони и готови за изнасяне.
Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак - намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.
Образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре. Експертизата на бюлетините е поверена на печатницата на Българската народна банка (БНБ). Иззети са всички видеозаписи от печатницата.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани