Върховният административен съд е отказал да разгледа жалбите срещу решенията за събаряне на барбекюто и КПП-то в т.нар. Боянски сараи | webcafe.bg
newscafe

Иде ли акция "Багер" за барбекюто на Доган

Webcafe.bg
14.12.2010, 08:58 (обновена 15.12.2010, 10:36)
Ахмед Доган

Снимка: © БГНЕС

Тръпнем в очакване кога ще проговори и какво ще каже лидерът на ДПС Ахмед Доган...

Върховният административен съд е отказал да разгледа жалбите срещу решенията за събаряне на барбекюто и КПП-то в т.нар. Боянски сараи на лидера на ДПС Ахмед Доган, съобщи "24 часа". Определенията на 3-членен състав на ВАС са от 23 ноември и 8 декември.

Имотът на ул. "Беловодски път" е собственост на "Делта епсилон". През лятото на 2009 г. строителният надзор образува производство за махането на оградата, контролно пропускателния пункт и барбекюто, тъй като са изградени в отклонение с издадено разрешение. През юни тази година административният съд в София постанови да бъдат премахнати. "Делта епсилон" оспори решенията във ВАС.

3-членен състав обаче е отхвърлил жалбите като процесуално недопустими и е прекратил делата за пункта и барбекюто. Причината са промени в Закона за устройство на територията от ноември.

Обжалваните решения не попадат сред изключенията, за които може да има касационна жалба, посочват магистратите пред "24 часа".

"И двете определения подлежат на обжалване пред 5-членен състав на ВАС в 7-дневен срок от уведомяването на страните. До настоящия момент в ДНСК няма постъпили преписи от частни жалби", казаха от строителния надзор. Оттам обясниха, че "последващи действия ще бъдат предприети след влизане в сила на определенията на съда".

Барбекюто на ул. "Беловодски път" не е единственото незаконно в държавата. Освен него има още 17, става ясно от публикувания от ДНСК регистър на незаконните строежи с влезли в сила заповеди за премахване.

Списъкът е с 1414 незаконни постройки - от тоалетни, през басейни до цели сгради. 47 от заповедите са заради преустройства - на апартаменти, тавани, сутерени. През лятото е наредено премахване и на кабели в София.

Какво точно са Боянските сараи

 

Имотът на "Беловодски път" е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Красимир Дюлгеров, който е и собственик на част от фирмата, е негов управител. Другите дялове в "Делта епсилон" държи Румен Асенов.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г. Първоначално идеята беше там да се обучават млади кадри на ДПС.

В имота има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

 

При проверка на документацията по-късно обаче беше установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК установи, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според баланса на "Делта епсилон" за 2009 г., публикуван в Търговския регистър, земите под сараите на Доган са оценени на 172 000 лева, а сградите - на 782 хил. лева. Отделно в баланса са включени оборудване и компютри за над 150 хиляди лева.

За миналата година четиризвездният хотел "Витоша" е изкарал чиста печалба от 402 000 лева.

Oще: ахмед доган  барбекю  боянски сараи  вас  дпс  събаряне 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани