Хулиган осъден по бързото производство, хвърлял камъни срещу полицаи | webcafe.bg
newscafe

Можело значи...

Webcafe.bg
29.09.2011, 19:01 (обновена 01.10.2011, 18:12)
съд

Димитър Дадачев е признат за виновен, че на 26 септември в Пловдив, на първия протест в подкрепа на жителите на Катуница, е извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред"

Две години затвор условно с 5 години изпитателен срок получи пловдивчанин, който по време на протестите за Катуница е хвърлял камъни по полицаи.

Пловдивският районен съд го осъди за хулиганство по бързото производство. Присъдата подлежи на обжалване.

Димитър Дадачев е признат за виновен в това, че на 26 септември в Пловдив, на първия протест в подкрепа на жителите на Катуница, е извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като постъпката му се отличава с изключителна дързост".

Той бил в група, която - на кръстовището на бул."Княгиня Мария Луиза" и ул."Петко Д. Петков" в Пловдив, хвърляла камъни по полицейски автомобили, полицаи и случайно преминаващи граждани.

Униформените разделили групата и членовете й се успокоили, но Дадачев продължил да хвърля камъни.

Според мотивите на съда: "Въпреки присъствието на униформени служители на МВР, които се стремели да предотвратят и прекратят хулигански прояви, Дадачев продължавал да хвърля камъни по тях, по служебните полицейски автомобили, без каквото и да притеснение, че би могъл да нарани някого.

Така той демонстрирал явно неуважение към обществото и общоприетите правила за поведение и изразил пренебрежителното си отношение към обществения ред.

Дадачев демонстрирал липсата на какъвто и да е респект към служителите на МВР, а отделно от това осквернил и идеята на мирното шествие".

Oще: димитър дадачев  камъни  катуница  пловдив  полицаи  полиция  присъда  протести  съд  хулиганство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.10.2011, 13:59

49 Шакира | 06.10.201114:54

Ох, като четем тия неща не четем едно към едно ами между редовете.
Момчетата и момичетата са супер.Тия вече не са от изпуснатото поколение.И слава богу!Дано вземат сега да глрасуват масово и да им натежи наистина мнението.

Колкото до конкретни евентуални хулигански прояви,едва ли някой ще вземе да ги оправдава.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2011, 00:25

48 Rose Mary | 02.10.201100:51

Ekaterina Kasabova, надявам се няма да се разочароваш много, когато никой не се хване на толкова очевидна и нескопосана анти-циганска ПРОВОКАЦИЯ. спя
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

47 Ekaterina Kasabova | 01.10.201123:46

Нека говорят! - БТВ предаване. Много добро! Да, говорете, при това много, и за всичко.....Така получаваме представа на за "всичкото", а за вас! Така че, да, говорете!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

46 Ekaterina Kasabova | 01.10.201123:25

ДС драскачи!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

45 Ekaterina Kasabova | 01.10.201123:21

@ Такеши
"Как властта не е виновна, когато ДАНС не е разследвал, защо има такъв чадър над Киро Циганина? Защо не са разследвали слепите данъчни, щедрите ТЕЛК-аджии, РДНСК узаконило незаконни хотел на Рашковица ханъм, спящите прокурори и немите шефове на РПУ-та? Защо това село не е получило помощ от държавата въпреки хилядите сигнали към същата тази държава?"

Отговорът се съдържа във въпроса! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

44 Ekaterina Kasabova | 01.10.201123:05

@ Такеши
"Много лесно е да сложиш етикет расизъм, когато живееш далеч от с. Мечка да речем, където старци спят с брадви в леглата и никаква държава няма да ги защити, независимо какво става там."
А какъв етикет ще сложиш, Такеши, на БЕЛИ хора, които ти разрязват котката на две и ти я хвърлят на терасата?! Аз спя с оръжие под ръка също, но не очаквам нападение от цигани Усмивка))))))))))))))))))))))))))))))
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

43 Ekaterina Kasabova | 01.10.201122:54

Зашев, ти си нечистоплътен в съзнанието и мислите си, нищо, че ползваш маркова козметика, която заличава природните ти дадености.
Платени, драскащи, илетерати, с претенции, без покритие, ако не броиме парите! - webcafafe!
Намесвам се, само за да ви дразня, при това никой не ми плаща за това!
muhihihihi Общо взето ме отвращавате Усмивка Но искам да ви го кажа! Не ви съдя - чета ви само информативно, за да съм наясно, до къде и колко сме потънали.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

42 Manuela Gerenova | 01.10.201121:42

Нали човекът я движи тая съдебна система, тя сама по себе си не е живо създание? Противоречие може да види или неразбрал, или човек, търсещ как да извади думите от контекста и да ги изопачи (последното, Straws, ти се отдава с такава лекота, че ми иде да те взема за съпруг).
Ти продължаваш да обсъждаш симптом, а не заболяване и целият спор заприличва на епизод на "Доктор Хаус". Имаме нещо за разрешаване, само че цял час (образно казано) изследваме само проявленията му, а не самото нещо.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

41 strawsPulledAtRandom | 01.10.201121:05

Забравих да наплюя и медиите, които гордо служат на Партията, ама карай. Не'ам нерви, ще поцъкам малко на някоя пуцалка да се успокоя бам! бам! Или ще се поколя на Mount@blade дуел Аре, до утре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

40 strawsPulledAtRandom | 01.10.201120:58

А, започнахме да си говорим сериозно. Не само на теб и на Такеши ще ви хареса, това ще хареса и на мен и на всички нормални хора в тази държава. Именно това трябва да се направи, но не се прави от правителството - да се потърси отговорност от всички замесени служители, нека приемем Менда като един събирателен образ на всички виновни. Менда даде едно интервю и каза, че не си била спомняла всички проверки отпреди години, че била налагала спазване на закона и т.н. И дотук. Никой от прокуратурата не поиска да направи разследване защо е имало чадър по нейно време (както и по време на настоящи шефове и шефчета - нека не забравяме, че визирайки нея, говорим за всички). Въпросът за висшата и нисшата ни управляващи власти е приключен. Приключен. Никой няма и грам намерение да ги разследва и съди. Ако няма протести, как да се случи това? Как да се започне прилагането на закона при престъпления, извършени от цигани, ако в момента никой не дава вид, че ще се промени статуквото? Защото никой не е казал, че иска специален закон за циганите. Хората искат прилагането на съществуващите закони срещу Кирил Рашков, наемните му убийци, както и всички пазени от "правозащитните" организации банди от цигани по села и паланки. Защото в момента има само новини за осъдени на 2 години българи за хулиганство. Това, че някой скандира и расистки възгласи не е някакъв повод за гордост за мен, но при 3000 участници днес, очаквано е да има всякакви хора. Ако можех да напиша плакатите, които носят, бих написал именно "съд за Менда и компания", ако можех да формулирам исканията им, щях да искам това, което съвсем осъзнато иска огромната част от народа ни (българи, турци, арменци, дори и работещите нормални цигани) - да се въведе ред, спокойствие и благоденствие посредством неотменимостта на закона (без оглед на финансово положение и цвят на кожата). Добри пожелания... Защо само пожелания ли... защото докато лудите се налудуват по протестите, мъдрите се намъдруват по форумите, нищо няма да се случи. Просто в България няма гражданско общество, което да се вдигне като едно цяло. Ще си размърдам и собствения задник - напиши плакат "съд за Менда" и утре съм до теб пред НС, обещавам Усмивка Или предложи друг разумен начин да се осъдят престъпниците, пак съм с теб.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани