Facebook разкри нова платформа за съобщения, която може да измести на заден план едно от първите приложения на интернет - имейлите. | webcafe.bg
newscafe

Facebook закрива епохата на имейлите

Webcafe.bg
15.11.2010, 18:05 (обновена 16.11.2010, 11:52)
Марк Зукърбърг, Facebook

Снимка: © БГНЕС

Зукърбърг заяви, че имейлите вече отстъпват на заден план в епохата на текстовите и мигновените съобщения.

Facebook разкри нова платформа за съобщения, която може да измести на заден план едно от първите приложения на интернет - имейлите.

В понеделник изпълнителният директор на Социалната мрежа Марк Зукърбърг представя официално мейл услугата. Той обяви, че адресите на потребителите ще имат разширение "facebook.com", по подобие на популярните пощи Google и Yahoo.
 
Той добави, че независимо, че в момента около 350 милиона от половин милиард потребители на Facebook активно изпращат и получават съобщения през сайта, не електронната поща е модерният начин за общуване. Според Зукърбърг по-перспективно е пускането на SMS и текстови съобщения през мобилна комуникация отколкото през имейли.

Зукърбърг заяви, че имейлите вече отстъпват на заден план в епохата на текстовите и мигновените съобщения. Имейлите все още са водеща форма на общуване за по-възрастните хора, но последните проучвания показват, че това не се отнася за младежите.

Основателят на Facebook е на ясно, че повечето хора няма да се откажат веднага от изпращането на електронни писма и в този смисъл ще имат нужда от една интегрирана, кръстосана платформа за комуникация и точно това ще предложи ръководената от него компания. 

В момента през Facebook ежедневно се изпращат към 4 млрд. съобщения.

Зукърбърг съобщи, че новата платформа за съобщения ще има редица допълнителни функции, включително две пощенски кутии - една за съобщения от приятели на потребителя и неговите контакти в социалната мрежа и втора - за други мейли.

Oще: facebook  марк зукърбърг  съобщения 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.11.2010, 12:19

1 Martin Ivanov | 16.11.201012:22

Идеята на новата система е нещо от този сорт - пишат си американчетата във Facebook от лаптопа си и вместо да кажат "ще ти пиша след 1 час, че отивам еди-къде си", ще продължат да си водят кореспонденцията от телефона, като това всичко ще се пази в цялостна хронология, най-сетне. А за имейлите - трудно ще ги закрият, а и изобщо не говорят за това - част от новата система е даден потребител да прати съобщение на приятел, а той ще го получава под каквато форма е задал за предпочитана - дори имейл Намига
   

оценка

+0 -0