Цялата държава е на Бойкоуспокоителни | webcafe.bg
newscafe

Цялата държава е на Бойкоуспокоителни

Webcafe.bg , Dariknews.bg
12.01.2011, 13:21 (обновена 12.01.2011, 18:37)
Георги Лозанов

Снимка: © БГНЕС

СРС-то да отиде в ъгъла на обществото, в ъгъла на репертоарите, най-вече заради това, че СРС-то е заразено с недемократичност средство, заяви в предаването "Кой говори" по Дарик радио председателят на СЕМ Георги Лозанов

Изтичането на тайна информация, събрана със СРС-ата, е демократичен скандал, за който премиерът лично трябва да уволнява. Това заяви днес в предаването "Кой говори" на Дарик културологът Александър Кьосев. Според психолога Пламен Димитров властта и контролът стават изключително важни в предизборна година.

Уволнения заради изтеклите СРС-ата

"Изтичането на тайна информация в публичното пространство е демократичен скандал, за който премиерът лично трябва да следи и лично да уволнява. Ако вътрешното министерство не уволни тези офицери, които са допуснали във вестник "Галерия" да се появи такова нещо, то не си върши работата. Контролът над контролиращите е не по-малко важен от контрола над криминалните.

Ние очакваме да има санкции срещу изтичането на тайна информация. Такава медийна врява се вдигна по този въпрос, че който и да ни подслушва, нищо няма да чуе. СРС-та да бъдат употребявани само и единствено в съда, в никакъв случай не в публичното пространство и ако някакви СРС-ата не работят в съда, това да бъде контролирано от съответното министерство и тогава офицерите, службите, следователите, които са употребявали такива СРС-ата, да дават обяснения защо са подслушвали без ефект", препоръча Кьосев.

"Това е един от единичните симптоми на общата пандемия, която ни е завладяла - обществото ни, медиите, донякъде институциите и отделни техни актьори боледуват от властохолизъм. Предизборна година, предизборна обстановка, властта и контролът стават изключително важни.

България цяла в момента е на "Бойкоуспокоителни"

България цялата в момента е на "Бойкоуспокоителни", в смисъл, че тревожността, която непрекъснато ни се появява в съзнанието, трябва да се преработи. Не винаги имаме конструктивни градивни средства за това и търсим успокоителни", смята Пламен Димитров.

Медийната среда е заразена...

В качеството на медиен експерт председателят на СЕМ Георги Лозанов коментира в рамките на предаването, че медийната среда в страната е заразена от информация, събрана в нарушение на човешките права: „СРС-тата и този тип инструменти се банализираха и станаха част от всекидневието. Когато се кажеше преди "подслушване", "бръмбар", това беше екзотично, тревожно, почти нечувано, почти криминале. Сега всеки ден излизат някакви хора и дават информация и какво ли не, събрано по този начин.

Това само по себе си е много лош симптом и според мен трябват спешни мерки за завъртане на обратно на колелото. СРС-то да отиде в ъгъла на обществото, в ъгъла на репертоарите, най-вече заради това, че СРС-то е заразено с недемократичност средство. То има специална система на охрана. То се разпространява само по определени институционални коридори и с определени цел и изход накрая. При нас големият скандал, проблемът на проблемите е, че то излезе от тези канали. Ние гледаме заразена от СРС-ата медийна среда, заразена от информация, събрана в нарушение на човешки права".

Dariknews.bg

Oще: александър кьосев  бойко борисов  георги лозанов  кой говори  сем  срс 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.01.2011, 16:36

1 Valeri Marinov | 12.01.201116:14

цялата мара втасала, та гого лозанов се загрижил за срс-тата ! смешник!

"Медийната среда е заразена..."
аха, заразена е, ама от простотия, простащина , парвенющина , откровени тъпотии, щото СЕМ спи през цялото време! тъпи реклами вървят през 10 минути, ама за това гого ще си затвори очите, там се въртят едни пари!
сега това джудженце тръгнало да се изразява за някакви срс-та! Бесен
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани