България с промоции на 3 континента как се прави бизнес у нас | webcafe.bg
newscafe

България с промоции на 3 континента как се прави бизнес у нас

Webcafe.bg
05.12.2012, 12:10 (обновена 05.12.2012, 13:03)
Кръгла маса

С кръгла маса в Париж стартира серия бизнес събития, които промотират инвестиционните предимства на България по света

С кръгла маса в Париж стартира серия бизнес събития, които промотират инвестиционните предимства на България.

През лятото Българската агенция за инвестиции (БАИ) подписа договор с бизнес изданието "Файненшъл таймс", за да популяризира възможностите за правене на бизнес у нас.

Планът предвижда провеждане на 12 мероприятия - три големи конференции и 9 кръгли маси. На всеки един от континентите Европа, Северна Америка и Азия ще има по една конференция и 3 кръгли маси.

Участие в бизнес форумите ще вземат представители на български и международни компании, развиващи успешно бизнеса си в България. По този начин ще бъде представена, както държавната политика и подкрепа за стимулиране на чуждестранните инвеститори в страната, но и успешни примери и случаи от практиката на вече реализирани проекти.

Стартът беше даден с форума на 29 ноември в хотел "Four Seasons George V" в Париж. Там се проведе първото от серията международни събития, с цел привличане на преки чуждестранни инвестиции в страната.

Събитието в Париж събра на едно място водещи представители от бизнеса и представители на български институции, както и утвърдени чужди компании, развиващи бизнес в България.

Вечерята се проведе под формата на кръгла маса, с панелна дискусия и активни дебати по различни акценти, касаещи инвестиционните намерения на бизнеса и конкурентните възможности на България, като инвестиционна дестинация.

Фокус на дискусията бе обсъждане на някои ключови сектори за страната - "Информационни и комуникационни технологии", "Транспортно оборудване и машиностроене" и "Аутсорсинг на бизнес процеси", "Храни и земеделие".

Правителството беше представено от посланика ни във Франция Марин Райков, изпълнителния директор на БАИ Борислав Стефанов и шефа на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев.

Те представиха някои от предимствата на страната - стратегическо географско положение, данъчна политика, финансова и политическа стабилност.

Представители на компании, инвестирали и развиващи бизнес в България, представиха от първо лице условията за бизнес и развитие в страната. В дискусията участваха изпълнителният директор на "Данон" за България - Рено Шамонал, френският търговски представител в България Филип Шатиньо, председателят на Френската търговска камара Стефан Дьолайе, изпълнителните директори на "Виваком" - Бернар Москени, и на "Аурубис" Никола Треан.

"Истината е, че движеща сила за бизнеса в България са хората, които правят така, че нещата да се случват. Моите надежди са, че България ще се превърне в хъб за френски инвестиции и са налице всички предпоставки за това", сподели Стефан Дьолайе.

По думите на шефа на "Данон" историята на България винаги е била изпълнена с предизвикателства и това кара хората да бъдат търсещи, активни и такива, които намират решения. Българската икономика е една истинска европейска инономика, каза френският търговски представител в България.

Шефовете на "Виваком" и на "Аурубис" акцентираха върху квалификацията на служителите в страната, които получават европейско образование и работят по международни стандарти, което допринася за конкурентните предимства на бизнеса в България.

Oще: ft  баи  бизнес форуми  българия  инвеститори  инвестиции  париж  проекти 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.