Инициативният комитет "Единение и екипност" на Алексей Петров обяви началото на кампанията за президентските избори | webcafe.bg
newscafe

Доц. Алексей Петров - кандидат-президент на комитет "Единение..."

Webcafe.bg
01.02.2011, 13:55 (обновена 15.02.2011, 12:19)
Алексей Петров

Снимка: © Sofia photo agency

Инициативният комитет "Единение и екипност" обяви днес начало на подготовка на кампанията за президентски избори начело с Алексей Петров...

Инициативният комитет "Единение и екипност" разпространи днес съобщение, с което обяви началото на подготовката на кампанията за президентските избори. Ето го едно към едно:

"Инициативният комитет с координатор проф. Милен Семков обсъди екипа за участие в изборите за президент на България и прие екипът да бъде в следния състав: доц. Алексей Петров, доц. Николай Георгиев и уважавана дама, чието име ще бъде оповестено по-късно, поради риска да стане обект на репресия.

Номинираните благодариха за оказаното им доверие и подкрепата от редица съмишленици и симпатизанти. Доц. Алексей Петров заяви, че главната задача е с екипността да се преодолее социално-икономическата криза в България, а чрез единението на българите - "студената гражданска война", и да се сложи точка на изтощителния двадесетгодишен преход.

От своя страна доц. Николай Георгиев изтъкна, че единението на българите е важен елемент на националната сигурност и предпоставка за по-пълното ни интегриране в евроатлантическите структури.

Координационният съвет препоръча съставът на екипа да се разшири, но членският му състав да не надхвърля седем човека.

На 1 май 2011 г. Инициативният комитет ще одобри окончателния състав на кандидат-президентския екип, както и конкретните роли на членовете в него. Инициативният комитет прие да носи името Инициативен комитет за "Единение и екипност".

Какво значи това

На практика означава, че Алексей Петров, доцент, бивш офицер под прикритие, бивш служител на ДАНС, ще се кандидатира за президент с дама вицепрезидент. Петров в момента е под домашен арест и чака обвиненията по акция "Октопод".

Кандидатирането за изборни длъжности вече не дава имунитет на кандидадите, гласят последните поправки в Изборния кодекс. Изборният кодекс обаче още не е факт - т.е. не е обнародван в Държавен вестник.

Ще бъде интересно ако Бойко Борисов се изправи срещу Алексей Петров в битката за президент, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

Всеки може да се кандидатира. Тук обаче е отговорността на правителството след като срещу него има обвинение, то да бъде защитено в съда, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

Oще: алексей петров  българия  единение  екипност  кампания  криза  президент  преход 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани