Лекарите в Спешна помощ ще работят с час по-малко | webcafe.bg
newscafe

Лекарите в Спешна помощ ще работят с час по-малко

Webcafe.bg, по БГНЕС
02.07.2014, 16:17 (обновена 02.07.2014, 16:24)
линейка

По 7 вместо по 8 часа ще бъде работното време на спешните екипи

Лекарите в Спешна помощ ще работят с час по-малко. Това съобщи и.д. директор на ЦСМП Александър Златанов. От 1 септември медиците ще работят по 7 вместо по 8 часа.
Сформирана е работна група, която да изготви новите графици.

Златанов отрече заплатите на работещите в Спешната медицинска помощ да са намалявани, но намаление има в допълнителното материално стимулиране, което е 26 хиляди лева. Работна група ще разгледа и процедурата за разпределяне на добавките, за да се гарантира справедлива и прозрачна процедура. Работната група трябва да се произнесе в рамките на 20 дни.

Временният директор на Спешната помощ допълни, че намаляването на бюджета за Спешната помощ (с 1.5% ) отпада, а това означава, че ще има 80 хил. лева за допълнителното материално стимулиране.

Златанов подчерта, че вече са назначени още 4 лекари и 2 медицински сестри, а документите на 1 фелдшер и 3 медицински сестри се разглеждат в момента. Увеличаването на състава на ЦСМП - София ще доведе до намаляване на добавките с приблизително 10 лв. на човек.

По думите на Златанов екипите трябва да се увеличават с между 7 и 10 души месечно. Освен това е необходимо да бъдат открити неотложни кабинети, защото това е единственото решение за столицата.

Взети са мерки при повикването на екипите в рисковите зони, а някои от тях вече отиват до адреса заедно с патрулиращата кола на СДВР в района, обясни Златанов. Допълнителните екипи от други болници, които бяха обещани на Спешния център, все още не са се включили, затова той ще разговаря със Столична община.

По отношение на поисканите писмени обяснения от лицата, които са давали изявления пред медиите, Златанов коментира, че има точка в длъжностната характеристика на всеки работещ в ЦСМП -София, в която е записано, че публичните изяви могат да се осъществяват само с разрешението на директора. Досега наказани не е имало.

Oще: александър златанов  екипи  здравеопазване  лекар  лекари  медицина  спешна помощ  цсмп 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани