Само за костовисти | webcafe.bg
newscafe

Само за костовисти

Webcafe.bg
14.05.2013, 11:17 (обновена 15.05.2013, 11:45)

В емоционално видео обръщение лидерът на ДСБ Иван Костов се обърна към членовете и симпатизантите, към привържениците на ДСБ, към тези, които сами се наричат "костовисти".

Трудно е да се преразкаже обръщението му, най-добре го гледайте.

"... Сигурен съм, че ще преживеем тежки изпитания като общество и като общност. Сигурен съм, че вие последните ще се поддадете на хаоса и разпада, които постепенно ни обхващат...

Сигурен съм, че ако някой може да намери изход от кризата на Отечеството ни, това сме ние, заедно с всички вас.

Също така съ сигурен съм, че вие не искате от мен да пожертвам достойнството си заради каквото и да било. Ние поставяме човека в центъра на политиката, а не партията...

Сигурен съм, че разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българската общество и политика,  че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност за каквото и да било.

Демократи за силна България не е създадена да брани мен, а да решава проблемите на българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдете облекчени, когато над вас спре да тегне този прокълнат мит.

Сигурен съм, че имаме достатъчно сили, за да ги предадем на новия си водач и да му бъдем най-силната опора.

Накрая съм сигурен, че няма да се превърнете в най-голямото разочарование на живота ми, като изоставите каруцата и магарето си в калта. Защото вие сте вярващите и почтените в тази изстрадана и предавана земя България."

Oще: дсб  дясно  иван костов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.05.2016, 15:32

21 charly | 17.05.201615:47

Най-страшния факт за Сендов и компания се дава не от книгата на някой си , а от историята.Който чете нека разбира.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

20 Илия Илиев | 24.05.201316:37

Най-страшният факт за Костов и "костовистите",можете да прочетете в биографичната книга на акд.Благовест Сендов-само за хора със здрави нерви.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

19 daysydogy | 18.05.201316:00

Общественото съзнание е инерционна система, както и икономиката... Поне 50 години ще са нужни, за да започне нацията да мисли нормално.
Ето ви пример. До заветния девети септември домашните животни - крави, овце, кози, биволи са били повече от населението на страната (който иска - да провери в статистически годишник). С т.н. „колективизация“!?!?!?, когато на българският селянин му взимат дори каруцата - от собственик (собственост значи отговорност) го превръщат в наемен работник лишен от земя, рало, добитък... Децата му от земеделци, наследници на благодатна земя, и те се превръщат в „граждани“...
Род, във който всички работят къртовски и с припечеленото купуват още ниви, и продължават да работят неуморно - идва последният мързеливец в селото (мързеливец, но комунист), нарича те кулак и сиромашки изедник и обявава, че резултатите от твоят труд са „общонародна!?!?!“ собственост!?!?!
С течение на годините то не бяха специализации, уедрявания, промишленизация на селския труд - всуе, производството намалява непрекъснато. Когато няма естествено развитие, а насилие над човека и природата, резултатите са ни до болка познати - да ядем вносни храни. Хората, давали най-качествените храни на еропейците, сега ядат боклуци...
България е била мястото за инвестиции на Балканите, със стандарт съизмерим с най-богатите европейски страни - справка: статистичиските годишници... А сега!?!?!?
Това е резултатът от „великият“ експеримент на комунистите...
И това е във всички области на нашия живот...
Е, много лесно се затрива постигнатото, трудно и дълго продалжава съграждането... Най-трудно се възстановява „погубеното“ съзнание.
За това лумпенът не признава умният...
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 15.08.2011, 23:30

18 Radelen | 14.05.201323:51

Пишете си и го плюйте колкото си искате, съжалявам че ще ви го кажа, ама сте си тикви прости...
Велик държавник и политик, направи толкова много, с толкова малко, че акъла не ви го побира...
Да, безспорно, и той не е светец, но който е "по" нека пръв хвърли камъка...
Тази мила родина, след като беше опосквана и изнасилвана от толкова нагла и тъпа сган през всичките тези години само в един период от най-блилзката й история си я спомням да върви уверено с големи крачки напред и нагоре - периода 1997-2001 (Ха, изненада - сещате ли се само малко преди този период кой беше на власт и какво ви причини, а?!...)
Както и да е, който разбрал - разбрал, човека сам ви го каза много точно... Айде сега като го плюете - хак да си ви и комунягите, и мутрите, и фесовете... че и фюрерите - за разкош!!!
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

17 peta_wawa | 14.05.201321:59

Надявам се да напише мемоар. След като си почине и се справи с досадата, от това да бъдеш ежедневно заобиколен от простаци, с които трябва да се обясняваш, напоследък не му достигаше търпение да е убедителен Чуди се ...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

16 Frida | 14.05.201321:01

не ми се обсъжда мъката, като повод за срам, гордост или като качество, недостатък, предимство или талант. също и за подобаващото й се местонахождение. може би утре.
сега става въпрос за един, превърнал се в символ на отиващата си надежда и пропиления шанс за две поколения българи да живеят в добро общество. това е др. иван костов.
що се отнася до новия състав на парламента - изчистени са всякакви илюзии за нормалност, просто парламентарната демокрация ше е такава, каквато я разбират партийните секретари, старшините, имамите и нацистите. и преструвката седесе, десебе, ебесе и пр. вече не е нужна. затова се изпраща в заслужен отдих. ясно?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.05.2013, 17:11

15 Kaloyan Markov | 14.05.201320:28

Фридааа колко мъка има по главата Ви? Даже и Вие не осъзнавате колко е много!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

14 Frida | 14.05.201320:03

аре стига с тоя костов, какво десно, какво право - просто си изигра ролята човекът и отива в пенсия. нормално. резултатът и от неговото превъплащение на някакъв демократ и икономист е парламент с четири мафиотски клана - номенклатурен, милиционерски, ислямски и фашистки - да ви е честито! не за костов трябва да ревете, а за т.нар. демокрация.
макалистър се опитва да оправдае деянията костови, но няма оправдание за -десен- политик, когато цар му идва на крака, а той да го отхвърля, няма оправдание за -десен- политик, който не отстоява национален интерес - не се бори с корупцията, с престъпността, не създава условия за ЧЕСТЕН бизнес, с което ОТСЛАБВА икономиката и обществото, а оттам и държавата, поставяйки я в зависимости всякакви. и изобщо за кви идеи става въпрос, човекът си е достатъчно прагматичен, да се събере с партийна секретарка и да се обзаведе с имение, фондация и пр. екстри, за да излезе щастливо в пенсия.
беше достатъчно нагъл да нарича пенсионерите -алчни старци-, медицинските сестри в либия - виновни и пр. гафове на себично същество, неспособно да служи на идеи. примерът с мавзолея пък е най-крещящата демонстрация на комплекс и липса на лична антикомунистическа биография с тоя напън за компенсация...
просто не ми се продължава, казала съм вече какви са ми били първите и най-верни впечатления от личността иван костов. а и защо трябва да ревете точно за него след 23 години път към нищото?
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 14.05.2013, 19:17

13 Драгойчо | 14.05.201319:28

#8 Димо Стоянов, ако България не ти харесва и се чудиш каква е причината, купи си огледало и погледни в него
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.06.2011, 17:27

12 eman55 | 14.05.201319:16

Не се радвайте, ще минат години за да разберете кого и какво сме загубили. Но в България е така: ако много силно те мразят, значи си бил много прав.
   

оценка

+5 -1

Най-коментирани