Според социалния министър Тотю Младенов връщането на скалата за ДОД е въпрос на време, плоският данък пада | webcafe.bg
newscafe

Плоският данък пада, връщат скалата


20.03.2010, 18:47 (обновена 21.03.2010, 12:42)
Sorrow

Снимка: © Стоян Георгиев

На пенсионери, бременни и майки властта няма да посегне

Отпадането на плоския данък върху доходите на физическите лица е почти сигурна антикризисна мярка, която ще се въведе. Това стана ясно от гостуването на социалния министър Тотю Младенов в предаването "Сеизмограф" на БиТиВи. Младенов не каза от кога, като се застрахова, че преди това трябва да се обсъди и приеме. По думите му обаче е почти сигурно.

По-справедливо е може би временно до края на следващата година да се въведе подоходното облагане, да не е 10%, да е от 10% до 22%, заяви министърът. Според Младенов така кризата ще се понесе солидарно от всички, а не от най-уязвимите групи. Социалният министър не уточни също дали управляващите мислят нова скала в Закона за облагане на доходите на физическите лица или ще е последната преди въвеждането на плоския данък.

Плоският данък от 10% за доходите на физическите лица беше въведен по времето на кабинета на тройната коалиция.

Представители на синдикатите и на властта ще обсъждат утре предварително мерките, които тристранният съвет за национално сътрудничество ще приеме - или няма да приеме, във вторник.

Със сигурност няма да се посяга на помощите и обезщетенията за майки, пенсионери и социално слаби, каза Младенов. Същото каза и премиерът Бойко Борисов преди дни. Други гаранции обаче нито Борисов тогава, нито Младенов днес дадоха.

Ръководният състав на МВР има готовност да бъдат намалени техните заплати за сметка на заплатите на полицаите, заяви в "Сеизмограф" и вътрешният министър Цветан Цветанов, който беше другият гост.

По-голямата част от исканията им са за социалните придобивки, както и да имат необходимото материално-техническо обезпечаване да изпълняват задълженията си - това са консумативи, повече бензин, за да могат да правят повече обходи, и материалната база, която е доста остаряла в техните работни места. Аз се солидаризирам с по-голямата част от исканията - знаем какви са проблемите, те са натрупвани, наслагвани с годините, заяви вътрешният министър.

През април месец ще направя всичко възможно да обиколя колкото се може повече областни дирекции и РПУ-та на МВР, за да разговарям с редовите полицаи и да им разясня какво сме направили досега, уточни той. С промените в Закона за МВР административните служби бяха свити и закрихме три дирекции. В тази посока ние работим систематично и с ясен план за действие, каза още Цветан Цветанов.

Oще: дод  плосък данък  тотю младенов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани