Властта обяви, че Русия я шпионира | webcafe.bg
newscafe

Властта обяви, че Русия я шпионира

Webcafe.bg
31.03.2014, 11:20 (обновена 31.03.2014, 12:06)
найденов

Снимка: © sofia photo agency

До момента няма разговори със САЩ за предислоциране на бойни части

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви в интервю за „Труд", че Русия ни подслушва. Той допълни, че ситуацията в Украйна ще се отрази на България.

„Самият факт, че това са теми и въпроси, които се обсъждат на Съвета по сигурността към Министерския съвет или КСНС, вече сам по себе си е показателен. Смятам също, че страната ни пряко може да бъде намесена в един евентуален конфликт. И ние вече сме участници в търсенето и предлагането на решения за предотвратяването на този конфликт", изтъкна военният министър.

Той коментира 10-тата годишнина от членството на България в НАТО. „В резултат на участието ни в различни мисии в рамките на НАТО получихме и продължаваме да получаваме опит, обучение, подготовка, съвместимост и бойни способности", каза министърът.

Оценката му е, че присъединяването на България към НАТО е един реализиран стратегически проект, който „определя и принадлежността, и стратегическата ориентация на страната".

„Получавали сме и критики. Например по ограничението на бюджета за отбрана. Не постигаме онези способности, които се планират. Факт е, че имаме висока и напълно заслужена оценка. Особено за работата ни в мисии. И това не е от куртоазия. През тези 10 години ние бяхме добри съюзници", оцени той.

А несвършеното Найденов описа така: „Пропуснахме да постигнем онази модернизация и степен на превъоръжаване, пропуснахме да създадем и онези условия за работа и живот на военнослужещите, които би следвало да имаме като страна-членка".

Oще: ангел найденов  министър на отбраната  подслушване  русия  служби  украйна 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани