Рокада и във Фонда за лечение на деца | webcafe.bg
newscafe

Рокада и във Фонда за лечение на деца

Webcafe.bg
15.08.2014, 10:22 (обновена 15.08.2014, 10:36)
болница

Новият стар директор Павел Александров обяви, че ще поиска 3 млн. лева от Министерството на финансите, за да може Фондът да продължи работата си до края на годината.

Преназначаването на старите ръководители по високите нива на администрацията от времето на ГЕРБ продължава.

С решение на служебния здравен министър д-р Мирослав Ненков начело на Фонда за лечение на деца се връща Павел Александров.

Пред bTV Ненков мотивира връщането на Александров с аргумента, че при неговото управление фондът е работел "по релси".

Павел Александров ръководеше институцията три години, докато не беше уволнен през октомври 2013 г. от Таня Андреева.

Мотивът за освобождаването му бяха административни и трудови нарушения. Уволнението му предизвика остра реакция както от страна на ГЕРБ, така и на неправителствените организации, участващи в Обществения съвет към Фонда.

Фонд без бюджет

Здравният министър Мирослав Ненков потвърди още, че бюджетът на Фонда за лечение на деца за годината вече е изчерпан.

„Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда", коментира Ненков, като обяви, че ще се направи проверка как точно е изхарчен бюджетът.

Пред БНР Павел Александров обяви, че ще поиска 3 млн. лева от Министерството на финансите, за да може Фондът да продължи работата си до края на годината.

Безпаричието на специализирания фонд не е новина. Бюджетът му се актуализира почти всяка година, а през 2012 г. дори се стигна до идеята да се наложи таван на отпусканите средства за лечение до 180 000 лева на дете. Обсъждаше се и възможността Фондът да бъде закрит, а заплащането на лечението да става през НЗОК.

Oще: бюджет  герб  дефицит  деца  лечение  министерство на здравеопазването  мирослав ненков  нпо  обществен съвет  павел александров  фонд за лечение на деца 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.