Въпрос към ЦИК | webcafe.bg
newscafe

Въпрос към ЦИК

Webcafe.bg
12.05.2013, 11:04 (обновена 12.05.2013, 11:19)
Марин Райков

Снимка: © Sofia Photo Agency

Премиерът Марин Райков пита ЦИК нарушен ли я денят за размисъл

Министър-председателят Марин Райков очаква от ЦИК да каже нарушен ли беше денят за размисъл след като беше произведен скандал с откритите в печатницата "Мултипринт" 350 000 бюлетини.

Както стана ясно, по силата на договора за обществената поръчка, технологичният брак при отпечатването им трябва да се съхранява в складовете на предприятието. На всички трябва да е ясно, че тези бюлетини не могат да послужат за подобна злоупотреба, обясни премиерът.

Очаквам и призовавам ЦИК да даде ясен отговор на въпроса дали вчера наистина беше нарушено предизборното мълчание, дали и кой извърши това нарушение, дали и кои политически сили се делегитимираха от гледна точка на тяхната принадлежност към демократичната общност от подобни действия. Това заяви Райков след като гласува в 32-а секция в столичния кв "Княжево".

Ако има такива нарушения, е добре ЦИК да се произнесе. Ако ли е нямало, ние също трябва да знаем това, посочи Марин Райков, който определи вчерашните събития като истерични.

"Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори", каза Райков.

"Тези политически реакции не трябва да отклоняват вниманието на българските граждани от желанието им да упражнят своя вот. Никакви сценарии за манипулации на това няма да доведат до манипулации на вота", каза Марин Райков.

Oще: бюлетини  избори  марин райков  мултипринт 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.