Мтел пуска сателитна телевизия | webcafe.bg
newscafe

Мтел пуска сателитна телевизия

Ad блок
25.09.2014, 17:46 (обновена 26.09.2014, 09:21)

1 от 3 снимки Назад Напред

 Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мтел и Адриан Йежина, главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги"

Снимка: © Mtel

Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мтел и Адриан Йежина, главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги", представят новата услуга

Мтел обяви, че пуска цифрова телевизия през сателитна технология (DTH) с покритие в цялата страна. Отличното качество на връзката е гарантирано от модерния телепорт в Афленц, Австрийските Алпи, новия сателит, изведен преди 2 години и по-голямата антена (80 сантиметра диаметър), която осигурява 2 децибела по-силен сигнал от конвенционалните антени с диаметър 60 сантиметра. Телекомът ще предлага на клиентите си над 150 телевизионни канала, от които над 20 HD канала. Потребителите ще могат да избират между 3 пакета в зависимост от нуждите си, като предимство на услугата на Мтел е, че дори най-малкият пакет дава достъп до HD канали.

Новата услуга беше представена от Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мтел и Адриан Йежина, главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги" в компанията. България изпреварва Европейския съюз по проникване на платената телевизия - делът на платената телевизия у нас е 85%, докато средно в ЕС делът й е едва 60%, съобщи главният изпълнителен директор на Мтел. „В България този тип услуги се предлагат на далеч по-ниски цени от средните за Европа", обясни г-н Кацирубас и допълни: „Средните приходи на месец от клиент в ЕС са 22,36 евро, а в България - три пъти по-малко - 7,47 евро." От представеното проучване стана ясно, че българите гледат телевизия средно по 225 мин. на ден, като 60% гледат телевизия всеки ден, а 31% по няколко пъти на ден. Най-гледани са филмите - 80% от зрителите избират най-често тях, а 75% - новини. Въпреки богатия избор от телевизионни канали най-често гледаните са не повече от 7.

 

Oще: ad блок  mtel  telekom austria group  кабелни оператори  мтел  сателитна телевизия  телевизия  цифрова телевизия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани