Уволнения за всички данъчни в Гърция | webcafe.bg
newscafe

Уволнения за всички данъчни в Гърция

Webcafe.bg, по БТА
23.10.2012, 09:02 (обновена 23.10.2012, 09:08)
еврозона, флаг, гърция, португалия, испания, италия

Снимка: © Getty Images

Тройката кредитори поиска уволнение на всички данъчни в Гърция

Тройката международни кредитори на Гърция (ЕС, ЕЦБ и МВФ) поиска незабавно да бъдат уволнени всички данъчни инспектори от министерството на финансите на страната, предаде БТА.

Мярката цели да се повиши ефективността на данъчните власти и да се изкорени корупцията сред тях.

Според електронното издание на гръцкия вестник "Етнос" искането е влязло в поверителен меморандум, подготовката за който се прави от ЕС, ЕЦБ и МВФ.

От съдържанието на документа зависи дали на Атина ще бъде отпуснат пореден транш от заема в съответствие с втората поред програма за финансова помощ.

Без тези средства Гърция няма да бъде в състояние да обслужва своите външни задължения и ще бъде принудена да обяви фалит, напомнят експерти от лондонското Сити.

Според германския вестник "Ди Велт" уволненията в министерството на финансите може да се случат още до този петък. Същевременно ще бъдат назначени 2235 нови данъчни инспектори, с които ще бъдат сключени договори за три години, без право да бъдат продължавани.

На всеки три месеца ще се прави атестация за ефективността на работата на инспекторите. При неизпълнение на установените норми за събираемост на данъчните задължения инспекторите подлежат на незабавно уволнение.

 

Oще: гърция  данъчни  кредитори  служители 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани