Гърците задоволиха кредиторите си. Еврозоната размахва пръст | webcafe.bg
newscafe

Гърците задоволиха кредиторите си. Еврозоната размахва пръст

Webcafe.bg 16.02.2012, 10:21 (обновена 16.02.2012, 11:04)
Евро

Решението на финансовите министри от страните-членки на еврозоната за отпускането на спасителния пакет от 130 милиарда евро за Гърция, бе отложено за срещата им в понеделник

Последните две искания на международните кредитори за отпускане на спасителния заем за Гърция са удовлетворени, съобщи АП.

Гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос заяви, че кабинетът му е решил как да запълни празнината от 325 милиона евро от бюджетните спестявания тази година.

Венизелос отбеляза, че партийните лидери в кабинета на премиера Лукас Пападимос са дали писмени гаранции за изпълнение на кризисните мерки, които провокираха размирици по улиците на Атина миналата седмица.

Финансовите министри от еврогрупата бяха поставили тези две действия като условия, преди да вземат окончателно решение за отпускане на втория спасителен заем за Гърция.

Решението на финансовите министри от страните-членки на еврозоната за отпускането на спасителния пакет от 130 милиарда евро за Гърция, бе отложено за срещата им в понеделник.

"Кой е Шойбле, за да може да обижда Гърция?", каза президентът на Гърция

Президентът на Гръция Каролос Папуляс възропта във връзка с натиска, упражняван върху страната от европейските партньори заради кризата, съобщават гръцките медии.

"Всички сме длъжни помогнем, за да преодолеем кризата.

Не приемам Волфганг Шойбле (германският финансов министър) да обижда родината ми, не приемам това като грък.

Кой е Шойбле, за да може да обижда Гърция? Кои са холандците? Кои са финландците?

Ние винаги гордо сме защитавали не само собствената си свобода, не само собствената си родина, но и свободата на Европа", каза гръцкият държавен глава.

Oще: гърция  евангелос венизелос  еврогрупа  жан-клод юнкер  кредитен пакет 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.