В.С. прави лумпените терористи | webcafe.bg
newscafe

В.С. прави лумпените терористи

Webcafe.bg
01.07.2013, 15:51 (обновена 01.07.2013, 17:53)
протест, 17 юни

Снимка: © Явор Николов

В.С. ходи с оръжие, защото се страхува за живота си

"Атака" намери няколко „вратички" в Наказателния кодекс, с които иска да спре незаконните протести и спорадичното блокиране на трафика от разни "интернет лумпени". Лидерът на партията В.С. е ядосан, че полицията не е арестувала и глобила протестиращите, които вчера блокираха бул. "Брюксел", а просто е отбила движението.

Той се възмути от поведението на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която толерирала незаконните шествия, както демонстрантите, препречили пътя към летището.

Сутринта той обяви, че подобни престъпни деяния трябва да се тълкуват като тероризъм. По-късно В.С. даде пресконференция, лансирайки нова идея - затвор от 1 до 3 години. Това, според него, ще стане, след като блокирането на пътища бъде признато за тежко престъпление, каквито са убийствата, например.

„Ще внесем законодателни мерки и глобата вече няма да е 50 лв., а лишаване от свобода. Да не си мислят, че могат да носят камъни, да хвърлят бутилки, да носят оръжие и да ме причакват някъде и да ме убият", закани се В.С. Самият той чувства живота си застрашен, поради което ходи с полицейска палка, пистолет и охрана от яки мъже.

Той разкри, че зад протестите стоят "политически кръгове, енергийни лобита и икономически интереси, които не са получили представителство в настоящия парламент". Неговият прочит е, че шепа протестиращи всяка вечер столичани тероризират незаслужено целия град.

Депутатът иска и наказание за служителите на реда, които помагат на протестиращите. Нещо повече, В.С. има информация, че сред протестиращите има въоръжени с бойно оръжие терористи, за което МВР отново бездействали.

Цялостното му заключение е, че Цветлин Йовчев не се справя като вътрешен министър, поради което е готов да предложи човек от „Атака" на негово място. МВР е отдавнашна мечта на „Атака", които бяха поискали поста и от ГЕРБ, когато през първите две години на управлението им бяха техен основен партньор.

В.С. не посочи конкретни имена, но и сега, както тогава, изтъкна, че има поне 4-5 човека от "Атака", които биха могли да се справят.

Леа Коен пусна подписка за В.С.

Стотици подписи събира писмото на Леа Коен, в което писателката, политик и дипломат, призовава управляващите от БСП и ДПС да прекъснат "незабавно политическата си зависимост от лицето Волен Сидеров" и да поставят в изолация него и партията му, "каквито и да  са цената и последствията от този акт".  Всеки може да го направи с лично съобщение до Леа Коен във Фейсбук.

Посланието е адресирано и до председателя на Европарламента Мартин Шулц.

Господа и дами от БСП И ДПС,

Избрали сте за свой Цербер, гарант на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесения национал-фашист Волен Сидеров. Този индивид не само ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с мирните протести на гражданите.

След като я разруши окончателно в очите и на вашите избиратели, той ще бойкотира парламента и като истински политически терорист ще се наслаждава на разрушението, предизвикано от този му акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на този развилнял се тип.

Обръщаме ви внимание на факт, който несъмнено ви е известен. Освен с другите си "демократични" подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях, освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите - "разрушители" на българската държавност.

В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение на подсъдимата скамейка.

С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията за борба с корупцията и парламентарната етика в Народното събрание, а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия Атака ви прави съучастници на неговите позиции. Това е недопустимо.

То е достатъчно основание правителство, поставило се доброволно в положение на съучастник на такъв обществено деструктивен елемент, да подаде незабавно оставка, включително и за да не остане в международна изолация.

Призоваваме ви да прекъснете незабавно политическата си зависимост от лицето Волен Сидеров и да поставите в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт".

Oще: атака  волен сидеров  наказателен кодекс  протест  тероризъм 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

13 deowin | 02.07.201318:55

Нормална десница би била едно добро начало.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

12 NannyOgg | 02.07.201316:04

Грешен е този път, леле мале. Защото не е това лицето, чието запрещение следва да се иска. Когато герб управляваха, не се посвениха да се ползват от подкрепата на атака. Но тогава и енп /и европейският парламент в цялост/, а и цялата българска общественост, мълчаха. Сега и бсп и дпс не се свенят да си осигурят власт, на всяка цена.

Е, кого следва да въдворим?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

11 lele male | 02.07.201312:49

ГПК
-----------------------

Чл. 275. (1) Поставяне едно лице под пълно или ограничено запрещение може да бъде поискано с искова молба от съпруга, от близките роднини, от прокурора и от всеки, който има правен интерес от това.

(2) По тези производства участието на прокурора е задължително.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1983 г.) Лицето, чието запрещение се иска, трябва да бъде разпитано лично и ако стане нужда, се довежда принудително. Когато лицето е в болнично заведение и здравословното му състояние не позволява да бъде доведено лично в съдебното заседание, съдът е длъжен да придобие непосредствено впечатление за неговото състояние.

(4) Ако след разпита съдът намери за нужно, назначава му временен попечител, който да се грижи за личните му и имуществени интереси.

....Когато бъдат направени отделни искания за поставяне под запрещение на дадено лице и се образуват две или повече дела, в такъв случай съдът по силата на чл. 123 ГПК трябва да ги съедини в едно производство. Удивителна

http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajdansko-pravo/381-postaviane-pod-zapreshtenie.html
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

10 Frida | 02.07.201310:15

в културните страни оръжие има право да притежава психически здрав човек.
дали въпросният има документ за правоимане и кой го е подписал, ако да?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2011, 02:00

9 D-Fens | 02.07.201309:17

Волен си го знаят че е луд всички, вкл. неговите хора. Проблемът на Г-жа Коен обаче се оказа стандартният еврейско-страдалчески - уж я боли за протестиращите а всъщност я боли за собственото племе, сакън да не вземе да го засегне някой та чак до така наречения холокост стигна, та се опитва на цялата немотия и санкция от ЕС да ни изпроси. Точно както преди години, за благодарност, групичка мили еврейски интелектуалци предвождани от М.Аладжем направиха невъзможното да накарат израилтяните да махнат Паметника на Борис III от алеята на онези със заслуги за спасяването им (от много работа и лоша хигиена).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

8 Rowan | 02.07.201309:02

Много ще ми е забавно, като какъв ще се изявява Сидеров, като изпадне от парламента. Какви невероятни комплекси демонстрира с тази неистова жажда да се навира в светлината на прожекторите... Как ще седи сам със себе си на сянка - те това ще е твърде интересна гледка muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

7 Manuela Gerenova | 02.07.201307:52

Искам лично Воле... този човек да ми демонстрира как се арестуват 300 човека наведнъж и как пак наведнъж биват осъдени, ама съвсем правомерно. Айде, душко, довечера те чакаме около 18:30 на площад Независимост. Носи си масичката Смее се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

6 Mile Manolov | 02.07.201306:24

свинята си реве за педерасите.. нищо, че темата е за болните педераси muhihihihi
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

5 deowin | 02.07.201300:43

>Няма значение дали са евреи, турци,цигани или българи, важна е мотивацията зад нечии действия.

Недей, че от всичката тая толерантност се разчувствах, и трябва да бягам за носни кърпички..
.. а, чакай малко. Сетих се какво гледах вчера из Хъдзън - група 6-7 платноходки с развени огромни знамена в цветовете на дъгата, звук от партита по кейовете от страната на Манхатън, и после из нета снимки на кмета на Ню Йорк в гей парада, развяващ без свян и стеснение същия пъстроцветен флаг. Блумбърг е хетеросексуален.

А в България отношението към хомосексуалните е..

Щях да ти кажа смешник, но си нещо доста по-лошо - лъжец.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.03.2011, 21:37

4 tonnes | 01.07.201323:36

Боленчо, все някой ден ще напусне политиката и ще трябва да емигрира някъде. Иначе, ще трябва да ходи с охрана и до магазина.
   

оценка

+4 -0