В София започва акция срещу пътуването без билет | webcafe.bg
newscafe

В София започва акция срещу гратисчиите

Webcafe.bg
09.01.2011, 16:32 (обновена 09.01.2011, 17:03)
автобус

Според проучване на Центъра за градска мобилност от пролетта на миналата година всеки 10 пътник в градския транспорт в столицата е без билет.

От утре съвместни екипи на общинска полиция и контрольори ще проверяват редовността на пътниците в градския транспорт в София, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Целта на съвместните проверки ще е превенция срещу пътуванията без билет или карта за градския транспорт, се уточнява в съобщението.

Според проучване на Центъра за градска мобилност от миналата пролет, всеки десети пътник в градския транспорт в столицата е без билет.

Делът на пътуващите гратис е най-висок в автобусите по околоградските маршрути, се посочва в съобщението и се допълва, че в по-голямата част от тези автобусни линии вече е въведен принципът за качване от първата врата, при което пътникът трябва или да закупи билет, да го перфорира или да покаже документа си за пътуване на шофьора на автобуса.

Oще: билети  градски транспорт  общинска полиция  пътници 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.06.2010, 08:12

3 джон арт | 10.01.201113:19

това със "засиления контрол" да го повярвам - пак няма да го видя! искам да съм там, когато глобят ПОНЕ ЕДИН (!!!) циганин!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2011, 12:03

2 solaar | 10.01.201111:55

Не е зле и малко градски транспорт да пуснат, че в тъпканицата в момента контрола не може да се провре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 09.01.201118:41

Като ученик обичах да съм гратисчия, но сега чинно искам да си плащам по много причини - от екологични, до практични. Склонен съм да се чувствам отговорен потребител дори и на зле организирана дейност само и само да не спонсорирам пагубната мания по претрупването на страната с коли и джипове. Ок, моя си работа, но всеки десети път въпреки старанието ми се налага да пътувам без билет, не защото го искам, а защото няма на кого да платя за такъв. Винаги (и когато съм редовен), когато не бързам се заяждам с контрольорите, ако възникне абсурд наоколо, абсурд възниква всеки втори път, когато видя контрольор. Тази организация е добре да бъде накарана да не изкарва потребителите си за престъпници, а да носи отговорност за начина, по който ги обслужва. Не говоря за качеството - куца или не, свободен пазар - вози се на такси ако не ти харесва, говоря за плащането. Редно е, ако човек не може да си купи билет в превозното средство проверката да спира и всички контрольори да слизат веднага или като алтернатива да продават билети вместо да налагат глоби. Да, ама не, контрольри дори имат наглостта да философстват как аз пътника трябва да намеря начин да закупя билет (валутната еденица на градски транспорт) предварително дори и ако това обезсмисля причината да ползвам тяхната услуга - превоз от точка А до точка B.

Всичко друго бледнее пред тези факти и не виждам разлика от поведението на тази фирма с постъпка кадо речем в магазина да спрат всички каси и да те арестуват защото няма къде да платиш. Айде да вземем да дигнем скандал по въпроса, защото поне това може да се промени с малко граждански усилия.
   

оценка

+0 -0