Работодатели и синдикати с "присъда за политическата класа" | webcafe.bg
newscafe

Работодатели и синдикати с "присъда за политическата класа"

Webcafe.bg
06.07.2014, 17:46 (обновена 06.07.2014, 18:10)
кнсб 1

Снимка: © Стоян Георгиев

Работодатели и синдикати се обединиха около искания за последните дни на настоящия парламент

Работодателските и синдикалните организации се обединиха в исканията си към 42-рото Народно събрание в последните дни от управлението му. Те излязоха с обща декларация, в която поставят ултиматум с мерки и задачи на политическите партии, които да свършат в последните дни на настоящия парламент.

Те настояват Народното събрание да замрази обсъждането на всякакви спорни закони, освен в няколко области. Организациите настояват за актуализация на бюджета на здравната каса. Второто им искане е да се разгледа решението, което обвързва ръста на пенсионната възраст с ръста на продължителността на живота и запазване правата за ранно пенсиониране от 1 януари 2015 г.

Третата област, в която искат промени, е свързана с европейските средства до 2020 г. Страната трябва да приеме редица закони, които са предварителни условия, поставени ни от ЕК, за да получи парите.

Организациите искат да се постигне съгласие и по големите енергийни проекти

Те предупреждават за приемане на крайни действия, ако изискванията им не бъдат удовлетворени, но не конкретизират какви.

"Ако не бъдем чути с това, което призоваваме, ние сме готови да организираме безпрецедентни съвместни действия, за да ги накараме да направят това. Няма да кажем какви са в този момент, само заявяваме че имаме готовност", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Константин Тренчев от КТ "Подкрепа" посочи, че общата декларация е безпрецедентна за последните 25 години.

"Нашата обща декларация е шамар за всички партии, представени в парламента и превантивен шамар за тези, които може би ще влязат в него при следващото правителство", коментира и Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев заяви, че в момента се пише присъдата на политическата класа.

Oще: божидар данев  бск  василе велев  закони  кнсб  кт подкрепа  оставка  парламент  подкрепа  правителство  работодатели  синдикат  синдикати 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.