Новата "Атака" ще подкрепя ГЕРБ | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ си направи "Атака" 2

Webcafe.bg
22.03.2012, 11:07 (обновена 22.03.2012, 19:18)
димитър стоянов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Името е избрано така че да показва идеите на партията. Няма да е близко по звучене до Атака

"Атака" 2, която ще бъде основана на 25 март от евродепутата Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева (бивша съпруга на Волен Сидеров) ще подкрепя правителството. Това заяви в интервю за bTV евродепутатът, след като стана ясно, че той ще прави новo патриотичнo движение.

Самият Стоянов поясни, че няма да са "патерица" на управлението.

Според прогнози на социолози, които се основават на резултатите, показани от "Атака" на местния и президентския вот, в следващия парламент националистическата формация няма да прескочи 4-процентовия праг за представителност.

За пълнеж на "Атака" 2 Стоянов ще ползва напуснали парламентарната група на "Атака" народни представител и структури на партията от страната, които се отцепват от "майката". По думите поне 20 общински структури на "Атака" ще се присъединят, защото хората били разочаровани.

Междувременно Капка Георгиева заяви, че сред естествените партньори на новата партия вижда всички партийни формации с изключение на ДПС. Тя изрази съмнение, че партията, която се кани да основе Меглена Кунева, ще мине 4-процентовата бариера на изборите догодина.

Стоянов отрече появили се информации, че името ще е Съюз на свободата (СС) или Национален патриотичен съюз. "Това е извадено от жълтата преса - няма да е толкова помпозно, нека остане за неделя. Името е избрано така че да показва идеите на партията. Няма да е близко по звучене до Атака", уточни Стоянов.

През ноември м.г. той поиска оставката на доведения си баща с мотива, че партията е показала лоши резултати на президентските и местните избори. Последва отстраняването на Стоянов като зам.-председател на "Атака" и изключването му.

Новата партия, която ще учредим в неделя, няма да е на всяка цена срещу правителството. Дори напротив - ще се стреми да го подкрепя, доколкото политическите възгледи на двете страни го позволяват, обясни Стоянов.

Според него опитът в Европа показва, че държавите тръгват надолу, ако в условията на финансова криза се създаде допълнително политическо разделение и противопоставяне на всяка цена.

"Видяхме го в Италия, Белгия, Гърция. Много са страните, които тръгнаха назад заради политическите интереси. Прагматичният подход в момента е да има стабилни правителства, да не се предизвикват излишни сътресения, затова бихме подкрепили управляващите", каза още Димитър Стоянов.

Той не даде ясен отговор дали ще е партиен лидер. Каза само, че ще се основава на демократичен принцип - "за разлика от партията-майка". "Очаквам да ме изберат за председател, но това още не е решено", каза Стоянов.

Сидеров: Не виждам нищо ново!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не вижда ново в предстоящата да се роди в неделя дуплика/клонинг на "Атака", заяви самият той по БНР.  

"Какви са идеите на тази партия, кое е новото тук? Предатели и ренегати не могат да създадат нищо ново. Предател веднъж - предател за цял живот, казва народът. Това е един обикновен опит да бъдат дублиран, само че ето тук има картини на Мърквичка. Някой може да се опита да нарисува картина като Мърквичка, но няма да е същото. Искате отговори върху нещо, което първо е Нероден Петко, второ е изградено върху някаква лъжа, че 20 структури са се отделили от "Атака". Такова нещо няма..."

Oще: атака  димитър стоянов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

5 Гризли | 22.03.201215:58

Волен изигра картите си много лошо - направи една камара циркове в самолети в чужбина, по магистрали у нас, пред джамии и на площади...
Имаше абсолютно реален шанс да остане в голямата политика, а даже и да има все повече гласове в парламента. Но заради споменатите по-горе неща Атака загуби много от последователите си и евентуалните нови привърженици.

България има много силна нужда от националистическа партия в парламента, която да казва нещата такива, каквито са.
За (лично мое голямо) съжаление Волен се оказа просто клоуна в българския политически цирк! Затова сега се случват тези неща с клонингите и т.н. ...
И точно затова на следващите избори най-вероятно няма да влезе в парламента...

За предателката Кунева изобщо да не се споменава! Ако тази жена вкара партия в парламента, това ще загроби България още повече! Стига ни закриването на реакторите на Козлодуй заради нейната пряка намеса!
Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

4 fata morgana | 22.03.201213:50

А, Чинчифон, не дей така, тази (Миглена К.) и аз не я харесвам.

Ако е вярно това дето казваш за Р. Ралин (аз съм си говорила няколко пъти с него, идваше много редовно в библиотеката, прекрасен човек), вероятно Т. Живков не е могъл да не оцени остроумния мъж.

Боби, честно да ти кажа, платформата на Атака ми харесваше от шеста точка нататък – първите пет не бяха никак толерантни към малцинствата. В родния ми град от векове насам при нас цигани, турци, евреи, арменци, българи живеят в мир. И платформата на Атака по отношение на малцинствата беше малко прекалена. От точка шеста нататък е все от много хубави национални идеи, които трудно ще се реализират, но Атака имаха многобройни привърженици и поне държаха някои хора в напрежение. И аз съжалявам малко за тях. Но просто им липсваше разум по отношение на някои неща.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

3 Чинчифон | 22.03.201213:14

Тодор Живков е бил близък приятел с Р.Ралин и дори на шега го е наричал "моят официален критик".Волен и Капка се разделят и тъй като са българи,те ще си поделят и партията.Същото ще стане и когато Борисов се разведе с Цецо. Тогава едната половина на ГЕРБ ще се слее с ДПС,а другата с БСП.И ще дойде ред на слънцето да огрее улицата на Меглена К.Е,има и други пермутации! Намига
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

2 Bobby_gBG | 22.03.201212:56

Поредният смешен клонинг с нулева електорална тежест, който обаче за пореден път намаля процентите на Атака, и накрая в следващия парламент може да няма нито една националистическа/патриотична партия, което вече ще е пълен провал за всички, най-вече за България.

Защото леви и десни ще продължат да си играят на демокрация както са си свикнали, подавайки си кокала през 4 години, използвайки "центъра" за балансьор...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

1 fata morgana | 22.03.201212:40

Помните ли Радой Ралин? Този му е внук, в политката е от доста време – понатрупал е опит. Дано обединят сили с ГЕРБ. Ако може и част от истинското СДС да се присъедини ще викна: Ураааа!
   

оценка

+0 -2

Най-коментирани