Ранобуден доцент стана съветник на президента | webcafe.bg
newscafe

Ранобуден доцент стана съветник на президента

Webcafe.bg
02.12.2013, 12:14 (обновена 02.12.2013, 13:08)
протест, 1 ноември

Снимка: © Явор Николов

Юристът бе сред първите "ранобудни" преподаватели

Специалистът по гражданско право доц. д-р Кристиан Таков беше назначен с указ на президента Росен Плевнелиев за член на неговия Правен съвет.

Таков беше един от първите преподаватели, които подкрепиха "Ранобудните студенти", като той взе участие в много от акциите им.

Биография

Кристиан Таков e роден на 7 ноември 1965 г. в гр. София. Възпитаник е на Юридическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Специализира в Хамбург, има квалификации по реторика и интелектуална собственост.

От 1992 г. е редовен асистент, а от 1998 г. е главен асистент по гражданско, семейно и търговско право. През 1998 г. получава образователната и научна степен доктор по право, а от 2009 г. е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ, продължава биографията му, представена от президентството.

Участвал е в разрешаването на стотици дела в Арбитражния съд при БТПП в София, а от 2009 г. е член на президиума на съда. С експертен опит е при изработването на програми за сближаване на българското законодателството с директивите на ЕИО и ЕС. Участва в различни организации за правно сътрудничество.

"Ранобудният" юрист

Неговата лекция на втория ден от окупацията на 272 аудитория в Алма Матер премина при голям интерес, като текстът обиколи социалните мрежи.

"Злото е нещо, което дава страхотни облаги, затова вие не можете да го изкорените, може да го ограничавате непрекъснато. Лошото е, че за неговото ограничаване са необходими непрестанни, ежедневни усилия. Както ви казах, освен неблагодарни може да се окажат и опасни. Ако и в бъдеще се опитвате да спирате злото, бъдете сигурни, че ще платите цена", каза пред младежите Таков, който засегна и темата за офшорките и Делян Пеевски.

Кристиан Таков беше един от преподавателите, които на 22 ноември т.г. се срещнаха с Росен Плевнелиев и изразиха пред него притеснение от полицейското насилие срещу демонстранти по улиците на София.

Oще: кристиан таков  протест  ранобудните студенти  росен плевнелиев  юрист 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.05.2011, 11:06

1 Levitt Hostel | 02.12.201316:39

Според този ,,специалист,, доцент , горд потомък на фундаменталната за българския политически живот фамилия Такови, няма никаква корупция в съдебната система, а по собствените му думи тя е изключително добре работеща, като българските съдии заслужавали ,,поклон"; имало двама трима, които петняли репутацията на съда и прокуратурата.
При тези откровения един човек, който все още не е загубил здравия смисъл следва да се запита дали със ,,специалиста Таков,, не живеят в паралелни държави от две различни галактики.
При това подобно откровение идва след поредната тъжна статистика, която доказва, че срещу България са произнесени повече осъдителни присъди от Европейския съд по правата на човека , отколкото срещу целия СССР през цялото му съществуване.
Друга сентенция на споменатия ,,доцент-специалист'' е, че ,,след като ,,обществото е болно'', не можело и съдебната система да не е болна"
След като няма никакъв проблем в съдебната система не става ясно президентът с какви аргументи го е назначил в екипа си от правни експерти, като експерт по правни науки или като обществен лечител, тъй като ако болноста на съда произтича от болността на обществото, то означава, че за да не е болна съдебната система трябва първо да оздравее ,,обществото''. В този случай, не би било по-удачно президентът да назначи психотерапевт?!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани