Състоянието на КТБ ще е ясно в края на седмицата | webcafe.bg
newscafe

Състоянието на КТБ ще е ясно в края на седмицата

Webcafe.bg
09.07.2014, 12:07 (обновена 09.07.2014, 12:13)
корпоративна търговска банка

Снимка: © webcafe.bg

Предстои да се вземе решение да бъде увеличен капиталът на КТБ и "Креди Агрикол" чрез Българската банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете.

Одиторите на КТБ и "Креди Агрикол" трябва да представят днес докладите си за състоянието на активите и пасивите на двете банки. За това напомни БНБ в специално прессъобщение във връзка с изтичащия срок за ревизия от 10 работни дни.

Квесторите, назначени в банковата група, ще внесат резултатите от докладите в БНБ още днес, а анализът ще бъде представен в края на седмицата, декларират от Централната банка.

Ревизията беше част от плана за оздравяване на финансовите институции. На 20 юни КТБ сама поиска да бъде поставена под специален надзор след серия събития (прокурорски проверки в офиси на банката, обвинение срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев заради неупражнен надзор над 19 "лоши кредита" на банката и др.), довели до масово изтегляне на влогове. От този момент правата на акционерите бяха отнети и бяха назначени квестори.

Предстои да се вземе решение да бъде увеличен капиталът на КТБ и "Креди Агрикол" чрез Българската банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете.

Целта на БНБ и правителството е на 21 юли двете банки да отворят за клиенти.

Oще: бнб  българска банка за развитие  креди агрикол  кредити  ктб  национализация  фонд за гарантиране на влоговете  цветан василев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани