Провокаторът Карбовски представи нова книга | webcafe.bg
newscafe

Цици и наркотици на промоция на стихосбирка на Карбовски

Ивайло Стоименов
09.03.2010, 17:31 (обновена 09.03.2010, 19:23)
мартин карбовски

Снимка: © BNEWS

Мартин Карбовски и Тома Марков събличат българската литература

Мартин Карбовски разказва, че е започнал да пише поезия в трети клас, благодарение на най-красивото нещо на света - путката.

Заедно с две свои съученички той се скрил под катедрата в класната стая и започнали да опознават половите си органи. Учителката, която ги заловила, ги наказала творчески - трябвало да напишат по едно стихотворение.

Промоцията на новата му книга "Технология на екстаза" в клуб "Culture Beat" протече характерно предизвикателно за автора.

Преди да започнат да четат стиховете, двамата с приятеля му писател Тома Марков, смръкнаха по една линия кокаин, изпушиха цигара марихуана и изсипаха на земята пакетче хероин, защото е вреден.

Стихосбирката е издание на "Сиела" и е първата самостоятелна на Карбовски от 1996 г.

Авторът сподели щастието си от факта, че пише за путки, а не за революцията, и че мечтае за деня, в който най-важните български поети ще са тези, които са вдъхновени от гаджето си, а не от колене на турци.

Карбовски скромно определи стихотворението си "Слънцетърсачката" като най-доброто в книгата и в световната литература въобще, така че се почувствахме задължени да публикуваме откъс от него.

Друго прозрение на Мартин бе, че когато хората правят секс, зареждат Господ с енергия, и отдавна не бях чувал нещо толкова вярно.

В края на спектакъла Карбовски нямаше как да се върне към любимата си тема за нуждата от обновяване на българската литература.

В нейната роля бе манекенка, облепена с вестници.

Писателят подкани посетителите да я снимат, защото вече никога няма да бъде същата, след което скъса вестниците, за да покаже съвършените й гърди, тържествено обявявайки новото начало в българската литература.

Oще: книга  мартин карбовски 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани