Най-богатите още по-богати | webcafe.bg
newscafe

Най-богатите още по-богати

Webcafe,bg, по БТА
03.01.2014, 09:56 (обновена 03.01.2014, 16:58)
пари, долар

Според класацията от 300 души, включени в списъка на най-богатите, само 70 са понесли финансови загуби през годината

Съвкупното състояние на 300 от най-богатите хора на планетата се е увеличило през миналата година с 524 милиарда долара до 3.7 трилиона долара.

Това показва публикуван вчера рейтинг на агенцията за делови новини Блумбърг.

По оценка на експертите от агенцията най-доходоносни са били отраслите на икономиката, свързани с високите технологии.

Според класацията от 300 души, включени в списъка, само 70 са понесли финансови загуби през годината.

Най-богат човек в света отново е председателят на съвета на директорите на компанията "Майкрософт" Бил Гейтс, който е увеличил капитала си с 15.8 милиарда долара до 78.5 милиарда долара.

На второ място в списъка е мексиканският магнат Карлос Слим, който притежава активи за над 73 милиарда долара. За него изминалата година не е била особено успешна - той е претърпял загуби от 1.4 милиарда долара.

Трето място в рейтинга е за най-богатия човек в Испания, основателя на търговската империя "Индитекс" Амансио Ортега, чието състояние се оценява на 66.4 милиарда долара. Ортега е успял да заработи почти 9 милиарда долара през миналата година.

От руските милиардери най-успешна е била миналата година за съсобственика на търговската верига "Магнит" Сергей Галицки. Той е забогатял с 5.3 милиарда долара, а състоянието му е оценено на 13.8 милиарда долара.

Най-богатият руснак остава бизнесменът Алишер Усманов, чийто капитал за една година се е увеличил с 1.3 милиарда долара до почти 20 милиарда долара.

Oще: богтаство  икономика 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани