Волен Сидеров оглави комисията, от която ще бъде разследван | webcafe.bg
newscafe

Отцепник: Сидеров ме излъга, че подписвам за лоялност

Webcafe.bg
08.06.2011, 10:08 (обновена 08.06.2011, 12:28)
волен сидеров

Валентин Николов: Бях тотално излъган от Волен Сидеров, защото преди да подпиша документите, той ме убеди, че трябва да се разпише документ за лоялност, без юридическа стойност"

Бившият депутат от "Атака" Валентин Николов, понастоящем независим, обяви по bTV днес, че е бил излъган от лидера на партията Волен Сидеров да подпише документ за лоялност, а се оказало, че е гарант по кредит от 150 000 евро.

Това е един от поводите ПГ на "Атака" да напуснат трима - освен Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев.

Бях тотално излъган от Сидеров, защото преди да подпиша, той ме убеди, че трябва да се разпише документ за лоялност, без юридическа стойност, обясни Николов как се е стигнало до ситуацията, в която става финансово зависим от партията.

Преди десетина дни той заяви, че има доказателства за това, че депутати са ставали гаранти по кредит от 150 000 евро между офшорки на Сейшелите, а днес ги и представи. По думите му до ситуацията се е стигнало заради "наивната" му вяра във Сидеров. Подписването е било ден преди да бъде регистрирана парламентарната листа на партията и той е бил притиснат от обстановката да подпише.

Екземпляр от договора обаче не получава: "Не ни беше даден втори екземпляр от договора, въпреки че нотариусът беше длъжен. Поисках поне да се запозная със съдържанието. Беше ми обяснено, че след като се заверят нотариално, тогава ще ни се върне вторият екземпляр".

Това обаче не се случва и Валентин Николов се сдобива с документа от регистъра на нотариус Вуцова, която го е заверила. В него пише:

"Поръчителят отговаря за всички задължения на длъжника по основния договор в размер на главницата не повече от 150 000 евро. Отговаря за всички последици и неизпълнения на тези задължения, лихви, неустойки, както и съдебни разноски".

Сидеров смени Николов като шеф на комисия

Междувременно мнозинството в парламента реши лидерът на "Атака" Волен Сидеров да оглави парламентарната комисия за борба с корупцията. Рокадата се наложи, след като Николов, който оглавяваше комисията, напусна редиците на "атакистите". Но беше замразена...

Сидеров няма да оглавява парламентарната комисия "Антикорупция".

Не може човек, замесен в корупционни схеми, да бъде шеф на комисия за борба с корупцията, заяви Кирил Гумнеров от парламентарната трибуна. Нужно е преизчисляване на влиянието на "Атака" в парламента, казаха и от БСП.

В крайна сметка изборът на нов шеф на "Антикорупция " се отложи. За момента замразени са и предложените от "Атака" други промени. Хората на Сидеров предлагат в комисията по земеделие Валентин Николов да бъде сменен от Венцислав Лаков, а Кирил Гумнеров да отстъпи място на Калина Крумова. Петър Хлебаров да замени Николов в комисията по регионална политика, гласят още предложенията.

Според правилника на Народното събрание напусналите дадена парламентарна група депутати трябва да напуснат и постовете, които заемат в парламентарните комисии.

Николов обяви, че ще внесе сигнал - заедно с другите двама напуснали Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, по случая със заемите на офшорни фирми в комисия "Антимафия".

Гумнеров призова парламентът да не избира сега Сидеров за председател на антикорупционната комисия, защото те ще внесат сигнал по случая в нея. "Правото на "Атака" е да предлага който си иска, но не и човек, който ще бъде разследван от тази комисия", заяви Гумнеров.

Заместник-председателят на ПГ на "Атака" Павел Шопов заяви, че това са инсинуации и че това не е нищо друго освен приложение на правилника.

При поставяне на прегласуване на предложението Кирил Гумнеров заяви, че за съвест едва ли може да му говори човек, който първо е подал молбата си за ДПС, а после в "Атака", визирайки Павел Шопов.

Oще: атака  валентин николов  волен сидеров  заеми  комисия  корупция  офшорни 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани