Депутатите от ГЕРБ Светлин Танчев и Пламен Цеков да бъдат освободени от заеманите от тях ръководни постове в парламентарните комисии | webcafe.bg
newscafe

Фалшификаторите на Държавен вестник - без постове в комисиите

Webcafe.bg
09.07.2010, 17:07 (обновена 09.07.2010, 17:19)
Цецка Цачева вади ганджа

Снимка: © Художник: Светозар Стоянов

Наказват сеячите на "Мери Джейн" от парламента с отстраняване от шефски постове в комисии

Парламентарната комисия по еврофондовете остава без шефа си Светлин Танчев, а здравната - без заместника си от ГЕРБ Пламен Цеков и шефа си Лъчезар Иванов.

Освобождаването на Танчев и Цеков се препоръчва в проектодоклада на временната парламентарна комисия, която трябваше да изясни как в Държавен вестник беше обнародвана поправка в закона за наркотичните вещества, с която се облекчаваше режимът за реклама с изображения на наркотици. Текстът излезе в ДВ без указ на президента и без да е одобрен от ресорната здравна комисия.

Проверката на скандалния случай, излязъл на бял свят в края на март, отне два месеца на комисията, по време на които бяха извикани "на разпит" депутати, техни сътрудници и хора от редакцията на Държавен вестник.

Днес депутатите от комисията обсъдиха проекта за доклада си, който трябва да представят на 13 юли, когато трябва да приключи работата на временната комисия. Предстои докладът да бъде разгледан и от Народното събрание.

Констатации за вина ще има, без категоричност в определяне на вината, защото не сме успели в процеса на работата на комисията да установим такава категоричност, каза след днешното заседание председателят на временната комисия Румен Иванов от ГЕРБ.

Комисията ще излезе и с предложения за промени в правилника на парламента и в закони. Предвижда се да се регламентира, че всяка корекция или искане до Държавен вестник трябва да бъде подписвана от представител на ръководството на Народното събрание. Според Иванов няма да се препоръчват дисциплинарни производства на служители на парламента.

Oще: герб  държавен вестник  комисия  мери джейн  пламен цеков  светлин танчев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани