Пет ведомства задвижиха проекта за е-правителство | webcafe.bg
newscafe

Пет ведомства задвижиха проекта за е-правителство

Webcafe.bg
06.12.2011, 15:08 (обновена 06.12.2011, 16:41)
бойко борисов

Премиерът каза на министрите си да не се оправдават с предишните за несвършена работа

Пет държавни служби официално обявиха, че вече изпращат и получават документи по електронен път.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на външните работи, Министерството на икономиката и енергетиката, агенция Пътна инфраструктура" и държавното предприятие "Ръководство въздушно движение" първи започват да прилагат електронен документооборот.

Премиерът Бойко Борисов даде на ведомствата двумесечен срок, за да заработят по новия начин и предупреди, че в министерствата, които се бавят с изпълнението на задачите си, си отива министър. „Виждате колко са активни всички министерства, защото аз на Министерски съвет си спомняте им казах - за това си отива министър", каза Борисов.

Премиерът поръча още министрите му да не се оправдават с предишните за несвършена работа. „Аз се оправдавам с предното правителство, дал съм ви осем месеца", каза Борисов, когато разбра, че в МТСП готовността за въвеждане на електронния обмен е 15 %.

По думите му новата система за електронен обмен на документи е изключителна придобивка за българските граждани и спестява много пари на държавата. Според Борисов ще се спестят 5 млн. лева и много време. „И най-вече - по този начин вече няма да бъде безнаказана администрацията, точно виждате час, дата, секунда, кога влиза писмото, кога излиза. Съответно утре като дойдат от Агенция „Пътища" или от някое кметство, затова искам сега и кметствата, и общините да ги вкараме бързо в тази програма, да не може кметът да каже - аз го пратих преди 30 дена, нямам отговор".

Премиерът каза още, че ще си направи собствен експеримент. Обичам такива хитринки да им прилагам и са много успешни, каза той.

Oще: документи  е-правителство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани