Бъди млад предприемач | webcafe.bg
newscafe

Ако искаш свой бизнес


30.09.2013, 16:31 (обновена 01.10.2013, 09:13)
младежи, витошка, намаление

Снимка: © Sofia Photo Agency

В Embrio има страхотни идеи, които все още не са намерили подходящ купувач, но имат потенциал да бъдат развити в самостоятелни бизнеси

Последни данни показват 28.4 на сто безработица сред младите хора у нас. А още по-притеснителното е, че около 1 000 000 българи между 15 и 24 години са изправени пред въпроса по какъв път на развитие да тръгнат.

Никой не би се изненадал, че повечето от тях виждат по-добро бъдеще извън родината.

Според проучване на Евростат 50% от младежите в България искат да имат собствен бизнес, но 49% нямат идеята с какво да се захванат. Това са около 490 000 млади хора, които могат да спомогнат за развитието на икономиката, оставайки в България.

Вече има по-различно решение на този проблем. Платформата Embrioo.com е уникална отворена мрежа за иновация, която дава още едно решение на проблема с младежката безработица. Нещо повече, то е нова алтернатива за кариерно развитие, която стимулира младежкото предприемачество.

Инкубатор за младежки бизнес

Еmbrio Инкубатор е първият по рода си бизнес инкубатор, който събира екипи от млади хора с различни таланти и умения, като им дава конкретни идеи или концепции, които те да превърнат в свой бизнес.

Идеите идват от платформата embrioo.com - идеи, които имат потенциала да бъдат превърнати в самостоятелен бизнес. Embrioo Инкубатор работи с лесен механизъм, но има потенциал да промени малкия и среден бизнес, давайки шанс на стотици младежи за кариерно развитие на предприемачи.

Как възниква идеята

Идеята за Инкубатора възниква, когато две студентки от УНСС - Аурора и Филипа, решават да създадат Академия за млади хора и студенти, която да ги обучава и подготвя по пътя към успешното предприемачество.

Това е отговор на проблема с безработицата сред младите, както и на постоянното разминаване между изискванията на работодателите и нивото на знанията и уменията на студентите.

Един от първите хора, с които Аурора и Филипа споделят идеята си, е Рени Попчева, основателят на платформата за отворена иновация embrioo.com.

В Embrio има добри идеи, които все още не са намерили подходящ купувач, но имат потенциал да бъдат развити в самостоятелни бизнеси.

Oще: embrioo  безработица  бизнес  младежи 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.03.2013, 13:26

3 DonTsetsi | 30.09.201319:20

Абе идеи много... А пари?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 30.09.201318:17

Georgi Tashev

Е как от какво ще печелиш? Ти ще си консултант, разбира се! Меринджейството е за балъците - бачкат по 5-6 дена в седмицата, носят отговорност, уволняват ги показно когато трябва да се затегне дисциплината, или просто когато вятъра задуха от грешната посока.. Не си е работа меринджейството.
Виж - консултантите са друга работа! Трябва само да ти знае много устата, да си изрядно, даже педантично облечен и да можеш да си придаваш надменен вид и да си компетентен и по теми, които за първи път чуваш. И си готов - консултант! Парите са хубави, относително си независим, никой не ти засича работното време щото консултирането е пипкава работа, направо като изкуство, муза си трябва, предпоставки! Консултанта е артист, и отгоре на всичкото е винаги прав! Много щастлив
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

1 Georgi Tashev | 30.09.201317:51

Бъди млад меринджей Смее се
Идеята е супер, но... Като видях сайта ми хрумна - там е пълно с идеи. За свободно ползване. Какво печеля аз като човек който си "продава" идеята, след като всеки може да я види и да я ползва без дори да ме пита?
В по-добра позиция са отново инвеститорите, които разглеждайки сайта и... бинго. Ей каква хубава идея. Дай да я ползвам.
Ако някой каже "ама тя идеята не се обяснява с две думи" ще му кажа "булшит!". Когато ти сече пипето, ти трябват 2 думи за да схванеш идеята и 5 минути, за да сметнеш дали има потенциал.
И аз също имам идеи, но никога няма да ги подаря или продам за жълти стотинки, за да може някой финансов мастодон да стане още по-тежък!
   

оценка

+3 -0