"1 нова статия" за по-богата българска Уикипедия | webcafe.bg
newscafe

"1 нова статия" за по-богата българска Уикипедия

Lifecafe
29.02.2012, 12:13 (обновена 29.02.2012, 14:51)
уикипедия

Желателно е настоящите уикипедианци също да участват в проекта, което да го направи още по-успешен

На 1 март стартира инициатива на българоезичната Уикипедия под надслов "1 нова статия", която има за цел да увеличи количеството материали за даден период от време.

Проектът е подет от група редактори от българската версия на свободната енциклопедия, които имат желание да привлекат и съответно да върнат редактори в Уикипедия.

"Инициативата 1 нова статия може да се състои на определени дати и да има определено времетраене по време на годината или да се провежда епизодично през даден интервал от време. Първата проява ще се проведе между 1-15 март 2012 г.", казват организаторите.

Създаването на поне 1 нова статия от всеки няма задължителен характер. Идеята е обществеността да бъде информирана за този проект и хората, заинтересувани да влизат в българската Уикипедия с нагласата да създават нови статии.

Уикипедия е един от най-често ползваните източници на информация в интернет, а най-пълни са версиите на английски, немски и испански език.

Oще: 1 нова статия  българска уикипедия  инициатива  статия  уикипедия 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани