"1 нова статия" за по-богата българска Уикипедия | webcafe.bg
newscafe

"1 нова статия" за по-богата българска Уикипедия

Lifecafe
29.02.2012, 12:13 (обновена 29.02.2012, 14:51)
уикипедия

Желателно е настоящите уикипедианци също да участват в проекта, което да го направи още по-успешен

На 1 март стартира инициатива на българоезичната Уикипедия под надслов "1 нова статия", която има за цел да увеличи количеството материали за даден период от време.

Проектът е подет от група редактори от българската версия на свободната енциклопедия, които имат желание да привлекат и съответно да върнат редактори в Уикипедия.

"Инициативата 1 нова статия може да се състои на определени дати и да има определено времетраене по време на годината или да се провежда епизодично през даден интервал от време. Първата проява ще се проведе между 1-15 март 2012 г.", казват организаторите.

Създаването на поне 1 нова статия от всеки няма задължителен характер. Идеята е обществеността да бъде информирана за този проект и хората, заинтересувани да влизат в българската Уикипедия с нагласата да създават нови статии.

Уикипедия е един от най-често ползваните източници на информация в интернет, а най-пълни са версиите на английски, немски и испански език.

Oще: 1 нова статия  българска уикипедия  инициатива  статия  уикипедия 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани