Пеевски посочи на Василев от кого да се страхува | webcafe.bg
newscafe

Пеевски посочи на Василев от кого да се страхува

Webcafe.bg
17.09.2014, 17:30 (обновена 17.09.2014, 17:44)
Цветан Василев и Делян Пеевски разделени

Пеевски твърди, че обвиненията на Василев, че той заплашва живота му целят само да отложат изправянето му пред българския съд

Кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски разпространи ново отворено писмо, адресирано до банкера Цветан Василев, с което му казва да се страхува не от него, а от вложителите в КТБ.

„Отново наблягам на обстоятелството, че нямам никакви отношения с Цветан Василев и не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по-малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура", пише Пеевски.

Писмото му е в отговор на твърденията на адвокатите на банкера, че се е предал на сръбската полиция, тъй като има нови заплахи за живота му, намеквайки за Пеевски с уточнението, че най-вероятно идват от същото място, както преди.

„Заявявам категорично, че подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие", отвръща Пеевски.

Цветан Василев бе пуснат от сръбския съд на свобода с мярка за неотклонение „подписка", а екстрадицията му в България може да отнеме между 18 и 40 дни. Възможно е процедурата да се забави и още повече.
В любимата му писмена форма Делян Пеевски допълва, че нито той, нито семейството му имали необслужвани кредити в КТБ или „други отношения или интереси свързани с тази банка".

„Нека тези, които твърдят наличието на огромни мои кредитни задължения да докажат това - или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема", допълва той.

„Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите - къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката", казва още той.

„Публично известно е също, че по повод подадените от Цветан Василев срещу мен сигнали за заплахи за неговия живот и здраве, бяха извършени необходимите проверки. Образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, поради пълната им несъстоятелност", напомня Пеевски.

Oще: арест  бнб  делян пеевски  дпс  интерпол  ктб  цветан василев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани